ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sprovod časne sestre Pavlinke Barić

U utorak, 26. srpnja na Starom groblju Donje Drenove /kod Rijeke/ u grobnicu Sestara Družbe Presvetog Srca Isusova pokopana je č.s. Pavlinka Barić koja je umrla u nedjelju, 24. ov. mj. u samostanu istih sestara na Drenovi. Sprovodne obrede i Sv. Misu u ime nadbiskupa riječkog mons. dr. Ivana Devčića predvodio je mons. Nikola Uravić, ravnatelj Svećeničkog doma u Rijeci. Na sv. misi zadušnici  u župnoj crkvi Gospe Karmelske na Drenovi od pok. č.s. Pavlinke oprostio se i održao homiliju  generalni vikar Gospićko-senjske biskupije i otočki župnik  mons.Tomislav Šporčić.

Pokojna č.s. Pavlinka rođena i odrasla u župi Lađevac (zaselak Čamerovac) 1944. godine. Kao sestra redovnica službovala je u više župa Gospićko-senjske biskupije ali i u Bogoslovnom sjemeništu u Rijeci. Na župama je obavljala službu kuharice. Tako je među ostalim 1977. - 79. godine službovala u župi Oštarije, gdje je tada župnikovao mons. Tomislav Šporčić.  U Otočkom samostanu Sv. Josipa je bovravila i u župnom stanu vodila domaćinstvo od 2007. do 2015. godine. Dok je zdrastveno to mogla radila je to s ljubavlju i nesebično.

Na sprovod su došle iz Otočca  zajedno sa župnikom časne sestre Ciprijana i Judita te sjemeništarac Kristijan Pajdaković.

(tš)

Brojač posjete:
330510
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016