ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Bogoslužja u Otočcu i Dabru

U Otočcu ove nedjelje prije podne služene su po običaju dvije sv. Mise, i to u 8,30 i 10 sati.

Na prvoj misi pjevanje je s nekolicinom malih pjevača predvodio sjemeništarac Kristijan Pajdaković, a u 10 sati pjevački zbor "SV.Cecilija", predvodila je Gabrijela Degoricija. Mise je predvodio i propovijedao župnik mons. Tomislav Šporčić. Na misi u 10 sati bilo je i slavlje Sv. Krištenja.

Krstilo se prvo dijete Hrvoja i Marijane Krznarić iz naselja Biškupljak br. 41 - župe Otočac. Kuma je bila Sanja Krznarić. Na svečansti je sudjelovao veći broj rodbine jednog i drugog roditelja.

U homiliji je Župnik tumačio današnje evanđelje. Isus odbija biti sudac između dva brata koji dijele imovinu nasljeđenu od svoga oca. No, unatoč toga Isus  ite kako koristi priliku da protumači toj braći ali i svim ljudima kako se treba razboritije odnositi prema zemaljskim dobrima. Bogataš koji povalađuje samome sebi kako će uživati kroz dane mnoge jer se domogao obilnog imanja koje mu je donijela i rodna godina nerazborito razmišlja te u bogastvu vidi svoj dugi život jest zavaravanje. To je i zarobljavanje svojih nada i svoje osobnosti nečim što ne može garantirati život. To je bezumno. Gospodin nam daje život kao dar i svakog časa taj dar može Bog uzeti. A čije će biti ono što smo stekli. Isus nije osudio bogastvo i bogataše, ali je jasno uzpozorio na njegovu opasnost kad se ono uzdigne iznad apuno važnijih vrijednosti života, pa i samoga Boga. Ako je istina da kapital upravlja sveijetom i da se više od polovice svjetskog bogastva nalazi u rukama samo četiri stotine najbogatijih ljudi, onda nam to otkriva stvarne korijene mnogih modernih "bezumnja" i "bezumnika" Cvanđelje nas i danas jednakom snagom pozivba da se "bogatimo u Bogu"

Misa u Dabru

Danas smo slavili sv. Misu i u župi Dabar. Iako je u 14,30 i u Dabru posebno "zagrijalo" bilo je teško popeti se na brijeg do crkve. No,ipak došlo je više vjernika nego li u drugim prilikama. Blizina svetkovine Velike Gospe potakne ljude da dođu na sv. Misu. Svih je bilo 15 osoba. To je za Dabar lijepi broj.

Brojač posjete:
330522
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016