ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Misa za poginule branitelje u VRO "Oluja"

U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, danas 5.kolovoza u 9,00 sati služena je sveta misa za sve poginule branitelje u VRO "Oluja". Svetu misu predslavio je mons.mr.Tomislav Šporčić župnik, dekan i generalni vikar biskupije.

Na misi su bili uz gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca, njegovog zamjenika Nenada Jankovića, predsjednik Gradskog vijeća Slaven Prpić, potpredsjednik GV Otočca Josip Grčević, zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske Mladen Kranjčević sa suradnicima, načelnik PP Otočac Zvonko Vrban sa suradnicima, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici političkih stranaka, roditelji i udovice poginulih, te ostali vjerni puk.

U svojoj homiliji mons.Šporčić je kazao kako bi se narod trebao sjećati prošlosti, ali s druge strane sadašnjost nije uvijek bila pouzdana. Vidite što sjećanje uključuje. prošlost, sadašnjost i budućnost. Bog je bio prisutan i u prošlosti, on je tu i u sadašnjosti, ali će se njegovo lice istom objaviti i u budućnosti. Vremena u kojima živimo nisu nimalo lagana. Dogodile su se mnoge promjene koje su učinile svijet prošlosti prevladanim, svijet sadašnjosti varljivim i nesigurnim, a svijet budućnosti dalekim. Niti su više obitelji tako povezane i skladne niti su tako brojne, niti ima toliko žrtve i pouzdanja, niti ima toliko zajedničke molitve. Nema također ni vjernosti ni odanosti. U župnim zajednicama ponestalo je zajedništva, zaboravljena su djela Gospodnja, nema više solidarnosti među ljudima, posvuda je zavladala sebičnost. Interes je postao božanstvo. Ponestale su zajedniče pjesme, zajedničkih slavlja, zajedničkih gozbi, međusobnih posjeta. Među ljude su se uvukli razočaranje i neizvjesnost. Ipak treba ustvrditi: Bog nije zaboravio, ni ovo vrijeme ni ovaj prostor, ni naš narod, ni ljude koji ovdje žive. On čuje naše vapaje, on vidi našu nevolju i dolazi svakodnevno spasiti nas. Problem ostaje jesmo li mi, pritisnuti dramom zaborava, zaboravili da Bog postoji, da on vodi ovaj svijet, da se on za njega skrbi i da on otvara budućnost narodu. U svakom slučaju kršćanstvo nije religija zaborava, nego religija sjećanja.

Euharistijsko slavlje za orguljama animirala je s.Ljubomira Lešić.

Brojač posjete:
330541
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016