ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Vlč.o. Živković - Naš cijeli vjernički život je iščekivanje !

Danas, 7.kolovoza na devetnaestu nedjelju kroz godinu središnje misno slavlje u 10,00 sati u župnoj crkvi predvodio je i propovijedalo vlč.o. Goran Živković, SAC ( svećenik palotinac ),  župni vikar u župi Blažene Djevice Marije, Kraljice apostola u Zaprešiću koji ovoh dana porvodi godišnji odmar na našem području. Poslužitelj oltara bio je sjemeništarac Kristijan Pajdaković.

Na početku svete misu župnik mons.Tomislav Šporčić predstavio je današnjeg propovjednika i zahvalio mu se što danas predvodi središnje misno slavlje u našoj župnoj crkvi.

U svojoj nadahnutoj homiliji o.Živković govorio je o današnjem Evanđelju po Luki " I vi budite pripravni". Vjerujem da je netko od vas morao nazvati neku službu na telefon i morali ste čekati na govornom automatu uz zvuke neke glazbe ili ste došli u neku ustanovu i tamo izvukli broj i ponovno čekali da dođete na red. Današnje evanđelje je Advent - iščekivanje slave. Naš cijeli vjernički život je iščekivanje. Bog želi da iščekivanje bude aktivno, mi čekamo i pripremamo se kroz cijeli život. Moramo se vježbati u našim krepostima. Ako imamo obitelj trebamo svojim djelima služiti, ako imamo posao trebamo savjesno raditi, ako smo vjernici onda obnavljajmo svoj radosni susret s Gospodinom. Gospodin nam može i u starosti učiniti čudo, Gospodin nas poziva na budnost, neka nam današnja liturgija bude poticaj da budemo budni.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je Gabrijela Degoricija.

Brojač posjete:
330591
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016