ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Bdijenje uoči Velike Gospe na Krasnu

Proslava svetkovine Uznesenja Marijina ili Velike Gospe započela je sinoć 14.kolovoza pozdravom hodočasnicima i pokorničkim bogoslužjem u 18,00 sati koje je predvodio vlč.Mario Vazgeč upravitelj svetišta na Krasnu, a poslije je bila prigoda za ispovijed gdje je ispovijedalo više desetaka svećenika.

U svetištu Majke Božje od Krasna, središnjem marijanskom svetištu Gospićko-senjske biskupije, Križni put predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, a aktivo sudjelovanje u čitanjima imali su vjernici iz Otočkog dekanata.

Nakon završenog križnog puta uslijedila je svečana procesija u kojoj je išao na prvom mjestu križ,djeca i muški svijet, kip Majke Božje Krasnarske nosile su djevojke u narodnim nošnjama.enje uoči blagdana Uznesenja BDM

Koncelebriranu misu uočnicu u 20,00 sati predvodio je preč.dr.Richard Pavlić župnik iz Senja i profesor na Teologiji u Rijeci, uz osam svećenika iz biskupije.

U svojoj homiliji dr.Pavlić je kazao kako smo večeras slušali iz Evanđelja o kovčegu saveza. Što je to kovčeg saveza, kovčeg Gospodnji ? To je kovčeg u kojeg su Židovi stavili Božje zapovjedi. Kovčeg saveza je izvor radosti, u tak kovčeg Židovi su dalje dodavali još mnoge zapovjedi i uredbe. Taj zakon je čovjeku bio teret. Hvala Bogu što nam po životnim mukama daje pobjedu po Isusu Kristu, što je za nas kovčeg saveza. Za nas je kovčeg zaveza Blažena Djevica Marija koju danas slavimo jer iz njene utrobe dolazi izvor spasenja. Iz njene utrobe se rodio Isus spasenja. Marija je izvor spasenja a drugo značenje je da slušamo riječ Božju. Svoj život posvetimo Mariji i nasljedujmo Mariju po slušanju Božje riječi. Nemojmo otići iz Krasna samo sa slikicama u ruci i suvenirima ponesimo odluke da će mo više se moliti Mariji.

Euharistiojsko slavlje uveličali su članovi združenog zbor biskupije pod vodstvom dirigenta Ivana Prpića Špike uz orguljašku pratnju sjemeništarca Kristijana Pajdakovića.

Nakon Sv.Mise pristupilo se euharistijskom klanjanju. Presveto tijelo bilo je izloženo na oltaru, a klanjanje je predvodio preč.mr. Marinko Miličević - kancelar biskupije.

Nakon euharistijskog klanjanja procesija je krenula natrag do Crkve kako bih se odložio kip Majke Božje Krasnarske, a u Crkvi se obilazio zavjet oko oltara i pjevale Marijanske pjesme.

Sinoć u Krasnu  okupilo se oko 700  vjernika koji su došli iz Otočkog, Senjskog i Gospićkog dekanata. Bilo je puno skupina koje su hodočastile pješice i po nekoliko stotina kilometara.

Brojač posjete:
330551
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016