ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslavljena Velika Gospa na Poljicima

Na svetkovinu uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo mnoštvo vjernika hodočasti u mnogobrojna Marijina svetišta. Otočani ( Gačani ) to revno slave u  Marijanskoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM na Poljicima.

Svečanu svetu misu u 18 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, dekan i župnik otočki, u suslavlju s don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.

U svojoj homiliji mons.Šporčić je kazao kako danas slavimo uznesenje na nebo blažene Djevice Marije, Isusove Majke. Kršćanska poruka ovom svetkovinom želi istaknuti da se Isusova majka, Marija, nalazi u najužem zajedništvu sa svojim Sinom, Isusom, a to znači i u zajedništvu ljubavi i života s Bogom. Zajedništo pak s Bogom i poslije smrti znači da Bog nije ostavio Mariju na cijedilu nakon što je ostvarila svoju ljudsku zadaću - rođenje njegova Sina, nego da ju je uzdigao visoko u svoju zajednicu i okrunio vječnom slavom i životom u zajedništvu sa sobom te joj tako podigao neprolazni spomenik ljubavi u nebu kao ženi i kao majci. Marija je za nas postala znak, znak vjere u Boga i znak otvorenosti prema Bogu, odnosno prema životu. Upravo Marija pokazuje kako čovjek ne smije postavljati svoje kriterije Bogu u njegovom vođenju povijesti, nego kako je potrebno biti sudionik i suradnik u izgradnji tog novoga Božjeg svijeta. U današnjem vremenu čovjek bi se želio postaviti na Božje mjesto i određivati kriterije Božjega djelovanja po svojoj mjeri. Marija doista pokazuje kako se može postati velik u poslušnosti Božje riječi i prihvaćanju Božje volje. Samo na tom tragu i naše majke mogu postati ovjenčane slavom svoje djece, svojih sinova i kćeri.

Euharistijsko slavlje animirala je s.Ljubomira Lešić za orguljama.

Brojač posjete:
17538
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016