ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Kršten Ante Orešković

Danas, 4.rujna, na 23.nedjelju kroz godinu u župnoj crkvi središnju svetu misu u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić - župnik, dekan i generalni vikar.

Na misi je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljen dječak Ante Orešković, sin Tomislava i Josipe.

U svojoj propovijedi župnik je protumačio današnje Evanđelje po Luki, "Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik". Tako je župnik kazao kako živimo u svijetu marketinga i reklame, koliko smo puta nasjeli na vještu reklamu, i onda se razočarali. Slušajući današnje evanđelje, čini nam se da Isus ne zna za moć reklame. Isusa je pratilo i slušalo silno mnoštvo, no Isusa nisu oduševljevali statistički podatci, on traži kvalitetu. Ne da se zanijeti velikim brojevima kako to kod nas u Crkvi zna biti. Puno mu je važnije iskrenost njegovih učenika, nego njihova brojnost. Nažalost mi se danas oduševimo punom crkvom, silno nam je važno koliko nas je bilo na kojoj misi, u nekoj katehetskoj skupini, na nekoj pobožnosti, ali kvaliteta se ne da ispuniti brojčanim podacima. Isus ne želi uljepšavati stvari, on nije marketinški stručnjak niti ga zanimaju tablice i postoci. Svoje učenike poučava iskrenosti i hrabrosti u nasljedovanju njega. Upozorava ih na sve poteškoće koje će ih snaći i ne želi ih skrivati. Voljeti Boga ne znači prestati voljeti bližnje. To su dvije vrste ljubavi, kao što je drugačija ljubav prema roditeljima i prema vlastitom dijetetu, prema supruzi i majci, ocu i suprugu.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je Gabrijela Degoricija.

 

Brojač posjete:
330615
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016