ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Na Malu Gospu blagoslov male djece u župnoj crkvi

Na blagdan Male Gospe večernju misu u 18,30 sati u župnoj crkvi predslavio je fra dr.Ante Bekavac župnik Tounjski u suslavlju s našim župnikom i dekanom mons.mr.Tomislavom Šporčićem.

Crkva potpuno ispunjena roditeljima i djecom, bakama i unučadi bila je sasvim drugačijeg ozračja nego kroz godinu. Glas djece, plač i pjesma djece odjekivali su župnom crkvom.

U svojoj nadahnutoj, glasnoj i jasnoj propovjedi pokazalo se da je fra Ante osoba koja dobro poznaje mlade i roditelje te njihove probleme kao i probleme u cijelom društvu. Tako je fra Ante upitao djecu - došli ste u Crkvu, gdje su vam pokloni, danas je rođendan Mariji. Svi mi imamo rođendane tužno je kada nam netko zaboravi rođendan. Večeras smo se okupili oko Majke, nemamo darova ali najveći dar je život. Život moga oca, majke, bake. Svatko od nas ima svoju lozu-porjeklo i mi smo došli na ovaj svijet preko nekoga. Marija je na svijet došla ovako kako svi dolazimo, u ljubavlju oca i majke to je temeljna istina. Mi sebe ne doživljavamo više, danas je dovoljno doći u kliniku i kazati kakvo dijete na treba imati oči, kosu, nokte i kupimo dijete. Jeli to dar Božji !? Vjera je u sebi dar, život je najveći Božji dar. Dragi roditelji vama je Bog dao milost, Bog vam je dao dar da imate djecu, Bog vas poziva da budete otac i majka i tu istinu svakog dana čuvajmo.

Tako je fra Ante u šali rekao "Nisam vidio majmuna koji je postao čovjek ali sam vidio čovjeka koji je postao majmun". Nije nevažno što uljevaš u dijete, čime ga hraniš. Došli smo večeras ovdje da udahnemo milost ljubavi. Nema veće ljubavi od one koje daje život za svog bližnjega. Gledajte imamo smrt, a nemamo život.  Svijet neće spasiti ekonomija nego ljubav, ljubav koja trpi, strahove koje imamo pred životom su odgovor da nemamo ljubavi. Tamo gdje je ljubav tu je i svijetlo, život s Bogom je svijetlo. Bog nikada nikome nije rekao ne, vijek da. To da dolazi od Božjeg srca. Ohrabrimo se moliti da budemo ljudi koji u sebi nose svijetlo. Čovjekovo dostojanstvo utkano je u Boga, ako to imamo u sebi čuvat ćemo život. Trudimo se da ova dijeca rastu pred Bogom, pred svojim ocem, majkom i kada će vam biti na ponos i radost. Otvorimo se Božjoj istini a to je da je život Božji dar. Marija je živjela istinu da je život Božji dar. Budućnost je danas i ovdje u savjesti, u koraku u kojoj je jamac Bog, sve druge budućnosti su najobičnije laži. U našim rukama je skrivena moć, budimo obitelji ljubavi, jedino ljubav i istina imaju budućnost, učinimo da imamo život i budućnost - kazao je propovjednik.

Na kraju svete mise fra Ante udijelio je Božji blagoslo djeci i roditeljima kao i svim okupljenim u crkvi, iste blagoslovio i poškropio svetom vodom.

U zanak zahvale svima su podjeljene svete sličice s prigodnim molitvama i poticajnim mislima.

Euharistijsko slavlje na orguljama pratila je Gabrijela Degoricija a s.Ljubomira animirala je djecu koja su skladno pjevala.  

Brojač posjete:
330608
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016