ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Župnik uručio priznanja malim pjevačicama te ministarantu

U nedjelju, 11. rujna u 9 sati na sv. Misi je bilo malih ali značajnih svečanosti koje su na svoj način obogatile redovito nedjeljno okupljanje.

Na kraju Sv. Mise Župnik je uz župne oglase predstavio Letak o kapelici Gospe žalosne na Fortici, o osobito vrijednim postajama Križnog puta i općenito o Fortici.

Uz to predstavio je i narukvice - sedmice uz koje je povezana pobožnost i molitva Sedam Marijinih žalosti. Svako zrno na sedmici simbolizira po jednu Marijinu žalost.

Narukvice će u većem broju biti izrađene u tijeku tjedan te svima dospupne do blagdana Gospe žalosne tj. do idućeg četvrtka. Tada će se narukvice svečano blagosloviti na kraju mise koja će se služiti u 18 sati na Fortici.

Osim toga Župnik je podijelio priznanja malim pjevačicama, Magdaleni Marković i Anmariji Pleša te ministrnatu Gabrijelu Jurkiću. Oni su bili redoviti na nedjeljnim, a vrlo često i  na bogoslužjima i radnim danom. Mogu biti za primjer svim vjeroučenicima župe Otočac. Na ovoj sv.Misi po prvi put je imala ulogu orguljašice učenica  Bernarda Zoričić. I njoj Župnik čestitao i zaželio napredovanje u tako odgovornoj ulozi.

Brojač posjete:
330639
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016