ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije

U četvrtak, 22. ov. u Biskupskom Ordinarijatu u Gospiću pod predsjedanjem biskupa mons. Zdenka Križića održana je sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije. Sjednici su prisustvovali svi vijećnici, kako oni koji su izabrani, imenovani i članovi po svojoj službi.

Na Sjednici je biskup izvijestio o stanju u biskupiji, posebno o stanju klera: najnovijim premještajima, dolascima svećenika iz drugih biskupijskih ili redovničkih zajednica i drugo. Biskup Križić je u obraćanju svećenicima naglasio kako je potrebno da svećenici slave sv. Misu svakog dana, pa i onda kad predviđa da neće biti vjernika na misi. Misa svećenika izgrađuje i duhovno hrani. Ako vjernici znaju da je sv. Misa u njihovoj župnoj crkvi svakog dana sigurno će se dogoditi da često, ako ne baš svaki dan bude po koji vjernik na misi. Također je naglasio da je normalno da svećenik svake godine obavi duhovne vježbe.  

Druga važna točka bila je Pastoralani plan Gospićko-senjske biskupije u ovoj 2016/17. Pastoralni  plan je iznio i kratko tumačio generalni vikar mons. Tomislav Šporčić. Ovogodišnji pastoralni plan provodit će se pod imenom Otajstvo ljudske patnje. To je najbolji nastavak Godine milosrđa koja će se zaključiti na svetkovinu Krista Kralja ove godine. Predloženo je da se tog dana u svim župama biskupije, posebno u onima gdje župnik rezidira priredi i Euharistijsko klanjanje. Razni pastoralni susreti koji su bili prošlih godina održat će se i ove godine. Posebnu pažnju treba posvetiti bolesnima i nemoćnima. Čuo se je i prijedlog da se organizira i susret ranjenika  invalida Domovinskog rata.

Mr. Marinko Miličević izvijestio je djelovanje  Govorilo se i o Tečaju vjere za teološku kulturu laika koji se održava u Otočcu. Preporučeno je da se s njime nastavi.  Voditelji raznih biskupijskih povjerenstava dali su izvješća o učinjenom u prošloj godini i o planovima za ovu godinu.

Foto: M.P.

Brojač posjete:
330553
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016