ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Katehetska nedjelja u Otočcu

Danas, 25.rujna na XXVI. nedjelju kroz godionu crkva slavi Katehetsku nedjelju. Svečanu svetu misu u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki.

U svojoj homiliji rastumačio je i pročitao poruku biskupa Zdenka Križića vjernicima naše Biskupije za današnji dan. Biskup Zdenko kaže da Bog od nas u novoj školskoj i katehetskoj godini traži veliku zauzetost u smislu vjerničke i sveljudske formacije djece. Jer djeca su , kako je napisala sveta Mala Terezija, kao vosak u koji se lako mogu utisnuti krijeposti, ali i mane. Onim što u dječja srca utisnemo sada, bit će obilježena cijeli život. Budimo, što je moguće više, svjesni te velike odgovornosti pred Bogom da ne bismo zbog naših propusta danas, ispaštali sutra, i mi i naša djeca.

Na kraju svete mise roditelji kandidata za svetu krizmu, učenika VII. razreda predali su prijavnice župniku za svoje dijete da će pohađati župni vjeronauk u VII. i VIII. razredu, u prijavnici su naveli imena kume ili kuma koji će biti na svetoj potvrdi -krizmi. Župnik je upozorio tko smije i može biti kum ili kuma, koje potvrde su potrebne i zamolio roditelje da do kraja mjeseca listopda to sve donesu u župni ured.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić za orguljama.

 

Brojač posjete:
330567
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016