ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
SINAC: Sastanak svećenika Otočkoga dekanata

U pastoralnoj dvorani župe Sv. Ilije u Sincu u ponedjeljak 3. listopada održan je prvi redoviti jesenski sastanak svećenika Otočkoga dekanata. Nakon molitve Trećega časa, svećenike je pozdravio dekan i otočki župnik mons. Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije. U pozdravu je izrazio radost zbog nastavka mjesečnih radnih susreta nakon ljetne stanke te je predstavio novoga člana dekanata fra Juru Marčinkovića, župnika u Križpolju. Potom je domaćin susreta župnik Stanko Smiljanić održao duhovni nagovor o štovanju Blažene Djevice Marije kroz povijest.

U drugom, teološko-pastoralnom dijelu susreta mons. Šporčić je izvijestio o sadržaju Teološko-pastoralnog seminara za svećenike i redovnike Riječke metropolije, koji je 28. rujna održan na Teologiji u Rijeci pod naslovom "Milosrđe u istini i pravednosti – ima li milosrđe granice?" Dekan je također istaknuo da će se neke teme, kako je predviđeno na metropolijskoj razini, razrađivati tijekom nove pastoralne godine na biskupijskim susretima i skupovima permanentne izobrazbe svećenika. Zatim je kompoljski župnik don Anđelko Kaćunko izvijestio o radu sjednice Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije, koja je održana u Gospiću 22. rujna.

Na kraju radnog dijela susreta svećenici su raspravljali o novom ciklusu predavanja na Tečaju o braku, koji će se održati u listopadu, te o Tečaju vjere za teološku kulturu laika, koji se održava u Otočcu tijekom pet subota u pastoralnoj godini. Na završetku sastanka dekan je svećenike potaknuo da što prije pripreme i dostave materijale za dekanatski godišnjak "Vrilo". Susret je nastavljen za ručkom u župnoj kući, gdje su svećenici nastavili komentirati aktualne događaje u društvu i Crkvi.

don Anđelko

 

Brojač posjete:
330583
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016