ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Kršten Lovro Rajković

Danas, 9.listopada na 28.nedjelju kroz godinu središnju svetu misu u 11 sati u župnoj crkvi služio je župnik mons.Tomislav Šporčić . Na misi je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljen dječak Lovro Rajković od oca Tomislava i majke Anite rođ.Fumić.

U svojoj homilioji župnik je protumačio današnje Evanđelje po Luki " Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca".

U iznenadnom Isusovu susretu s desetoricom gubavaca koji je imao za posljedicu njihovo ozdravljenje riječ je također o zahvalnosti, odnosno o nezahvalnosti. No to nije ona vrsta zahvalnosti koju znamo izreći za lijepi dan u kojem uživamo, za neki ugodan susret s dragim prijateljem, za malu uslugu koju nam je netko učinio. Svaki oblik zahvalnosti je hvalevrijedan čin i po tome se ljudi dijele na one koji znaju i one koji ne znaju zahvaljivati. Naše čuđenje nad nezahvalnošću devetorice ozdravljenih i divljenje nad ponašanjem ovoga desetog potpuno je tek kad uočimo da su ta devetorica bili Židovi, a taj deseti Samarijanac , dakle poganin. Novi zavjet nam više puta svjedoči da vjera i nevjera nisu razgraničene granicom koja se proteže između židovske religije i nežidova. Mnogi kršćani olako zaboravljaju da vjera traži i otvoreno priznavanje i zahvalnost kroz slavljenje Boga u zajednici vjernika. Gubljenje osjećaja za sudjelovanje u nedjeljnoj euharistijskom slavlju jasno govori o stanju vjere u tih kršćana. Umjesto toga, oni se zadovoljavaju biti dijelom tihe mase koja ne zna ni zahvaljivati ni slaviti - kazao je mons.Šporčić.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić na orguljama.

Brojač posjete:
330514
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016