ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Svećenička skupaština Gospićko-senjske biskupije

Dana, 17. listopada o. g. u Biskupskom domu u Gospiću održana je Svećenička skupština svećenika Gospićko-senjske biskupije. Skupštinu je sazvao biskup - ordinarij mons.mr. Zdenko Križić.

Program je počeo s Molitvom Trećeg časa, a na što se nastavilo s razmatranjem biskupa mons. Zdenka Križića o Otajstvu ljudske patnje. To je i tema ovogodišnjeg pastoralnog programa Gospićko-senjske biskupije. Po završetku izlaganja nastavilo se s podužom raspravom u kojoj je sudjelovalo više svećenika.

Patnja je oduvijek za čovječanstvo bila najveća tajna. Mnoga se pitanja postavljaju koja patnja uzrokuje. Odgovor na nju može se tražiti samo s vjerom u vječni život. I Job je prihvatio patnju onda kad je povjerovao da njegov izbavitelj živi.  Vjera u prekogrobni život jedino daje smisao patnje.

Skupština je prilika da svećenici čuju izvješća i obavijesti biskupijskih ureda (Kaptol, Kancelarija, Katehetski ured, Ekonomat i Karitas,  te izvješća o raznim biskupijkim povjerenstvima kao što su: Povjerenstvo za obitelj, za  župna pastoralna vijeća, za pjevače, ministrante, misije i pastoral Roma).O svemu je tome dato sažeto izvješće.)

Generalni vikar mons.mr.Tomislav Šporčić predstavio je Pastoralni plan za 2016/17. godinu. Posebno je naglasio susret čitača u liturgiji koji će biti, 12. studenog o. g. u Mukinjama (Plitvice), a predavanje za čitače održat će urednik "Živog vrela" dr. Ante Crnčević, zatim susret za karitasove volontere, susret pjevača, ministranata i drugih. Ovogodišnja korizmena hodočašća biti će subotom a ne nedjeljom poslije podne kako je to bilo prošlih godina. O tome se mora  još dogovarati posebno u dekanatima.  Predloženo je Biskupijsko - obiteljsko hodočašće u Ludberg koje bi trebalo biti u subotu, 1. srpnja ili polovicom lipnja iduće godine. O tome će se još odlučiti.

Sljedeći skup svih svećenika bit će u predbožićno vrijeme i na početku korizme.

(tš)

Foto: tš, mp.

Brojač posjete:
330540
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016