ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Pohod Domu za starije i nemoćne u Otočcu

Dana, 28. listopada 2016. župnik otočki mons. Tomislav Šporčić i  vlč. Jure Ladišić, duhovnik slabovidnih pohodili su stare i nemoće u njihovom Domu u Otočcu te bolesnike u Otočkoj bolnici /Stacionaru/.

U provom dijelu svog pohoda bili su na rasplaganju svim štićenicima da mogu obaviti sakrament Sv. Ispovijedi. Došli su do svakog i koliko se to moglo sa svakim porazgovorili. Svi pokretni, pa makar i s pomoću kolica došli su na drugi dio ovog pohoda a to je  bilo slavlje Sv. Mise.

Misu je predvodio župnik mons.Šporčić koji je održao i kraću homiliju prilagođenu starima i nemoćnima. Istaknuo je svetkovinu Svih svetih, kojom se slave oni koji su postigli puninu života u zajedništvo Presvetog Trojstva u nebu. Oni su u opečaćeni i u bijelim haljinama kako to piše Sv. Ivan apostol i evanđelista. Oni su također obijelili svoje haljine u krvi Jaganjčevoj. A to Isusova žrtva na križu, njegova muka, smrti i uskrsnuće, koja se obnavlja na našim oltarima svaki put upravo u Sv. Misi koji i ovaj put prinosimo s vama i za vas. I naše žrtve i križevi koji vjernički svakodnevno nosimo u svojim danima bolesti i nemoći, u svojoj odvojenosti koja nam može biti teška. Svi smo mi opečaćeni svetim sakrametnima krštenja, potvrde, euharistije. Pozvani smo i da primamo i sakramenat bolesničkog pomazanja. Tim postajemo Božja djeca i Božja svojina. S time smo se stavili na put koji vodi k punom zajedništvu s Bogom i ljudima. Molimo se svim svetima da nas podrže na putu kojim su oni išli te na tom ustrajemo do konca. Molimo i za naše pokojne ovih dana jer toliko toga njima dugujemo. Neka im naša molitva pomogne da i njima Gospodin svima dade vječno blaženstvo u Gospodinu.
 

Brojač posjete:
330604
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016