ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštena Greta Degoricija - 4 dijete naše orguljašice

Danas, 30 listopada, na 31.nedjelju kroz godinu središnju svetu misu u 11 sati u župnoj crkvi predslavio je župnik mons.Tomislav Šporčić.

Na svetoj misi u zajednicu krštenih premljena je djevojčica Greta Degoricija kći Denisa i Gabrijele rođ.Mohorić, to je četvrto djete o ovoj obitelji, a Gabrijela je naša orguljašica u crkvi i voditeljica malog zbora.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao -Što je važno za vjeru? Ustrajna molitva i poniznost pred Bogom, to su bitne teme posljednje dvije nedjelje. Danas Isus dodaje još nešto - spretnost pokajati se i ispraviti greške. Obraćenje je zaokret, promjena smjera! Nije dovoljno samo priznati i reći : žao mi je. Treba se promjeniti, popraviti što se da popraviti. Božje oproštenje treba opravdati. Mir se u naše srce neće vratiti ako nešto ne promjenimo, bez obzira što nam je Bog oprostio. Oproštenje od Boga primamo da bismo bili bolji, a ne ostali isti. Ako me Božje milosrđe ne mjenja, onda je problem u meni, a ne u ispovjedi ili samom Bogu. Oprostiti uvredu, izmiriti se sa zavađenima, zatražiti oproštenje od onih koje sam uvrijedio, prestati krasti i vratiti ukradeno ako je to moguće, povući ružne i klevetničke riječi, povratiti drugome dobar glas koji sam ogovaranjem i klevetanjem okaljao, prestati psovati, itd.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić za orguljama.

 

Brojač posjete:
330624
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016