ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Tečaj vjere za teološku kulturu laika

U subotu, 5. studenog o. g. u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Otočcu održana su predavanja prve subote u ovoj pastoralnoj godini za sudionike I. i II. godine polazanika ovog Tečaja. U ovoj godini program predavanja su dijelovi Katekizma Katoličke Crkve (KKC).  Predavanja su održali fra dr. Draženko Tomić o sakrametima ispovijedi, bolesničkog pomazanja, Svećeničkog reda i ženidbe, što se podudara s II. dijelom KKC (Kristova otajstva). Dr.Tomić je na jedan vrlo jednostavan ali s bogatim prikazom poovijesti, razvoja i vjerničke prakse slavljenja ovih sakaremenata usmjerio pažnju slušatelja u tijeku dva školska sata.

A u drugom dijelu  programa govorio je preč. dr. Richard Pavlić, profesor na Teologiji u Rijeci i župnik u Senju. Dr. Pavlić je govorio o prvom dijelu KKC-e, a to je "Što vjerujemo". Posebno je dobro i zanimljivo prikazao djelovanje Crkve u samim počecima, kroz povijest, ali posebno danas u zauzimanju pape Franje za evangelizaciju svijeta. Crkva ne može ostati zatvorena u sebe. Ona se mora otvoriti svijetu. Potrebno je ići na periferije. Crkva nije sama radi sebe. Ona je poslana navješćivati. Nije potrebno "jake Crkve". Ona mora biti malena i otvoriti se malenima.

Jedan i drugi predavač imali su živu raspravu uz sudjelovanje većeg dijela slušaća. Zaista se može reći da je bilo živo i dinamično. Svi su se razišli svojim kućama s dobrom dozom raspoloživosti.

Novih slušača u prvoj godini je 14 osoba. Toliko ih je i u II. godini. Tako nemalo 30 svih skupa, dakle jedan dobar razred. Svi su sa srednjom ili visokom i višom školskom spremom.

To su osobe koje  se osobno žele obogatiti znanjem vjere i razumijevanjem kršćanskog života kako bi i sami duhovno mogli napredovati, ali i drugima na tom putu pomagati.

Brojač posjete:
330563
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016