ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Dekanatski sastanak svećenika Otočkog dekanata u Kompolju

U ponedjeljak, 14. studenog 2016. održan je  Drugi dekanatski sastanak u ovoj pastoralnoj godini svećenika Otočkog dekanata. Sastanak je sazvao i vodio dekan mons. Tomislav Šporčić. Na sastanku su nazočili  svi svećenici Dekanata osim vlč. Ivice Miškulina radi putovanja  u Zagreb. Nakon molitve Trećeg časa domaćin sastanka vlč. Andjelko Kaćunko održao je kratko razmatranje o nadi i iščekivanju kršćanskog eshatona – budućnosti koja je samo u Božjim rukama. Kršćanin je čovjek   nade koju nam na osobiti način oživljuje vrijeme Došašća.

Središnja tema sastanka bila je: Zaključak Godine milosrđa na svetkovinu Krista Kralja – te Godina Otajstva ljudske patnje u Gospićko-senjskoj biskupiji u kojoj će na posebni način biti naglašena hodočašće obitelji u svetište Predragocjene krvi Kristove u Ludbreg i to najvjerojatnije, 17. lipnja 2017. O Otajstvu ljudske patnje posebno moramo više razmišljati i vjernike oko te misli više okupljati u tijeku korizme i Velikog tjedna. Tome bi trebalo osobitu pozornost posvetiti kod korizmenih hodočašća što ćemo ih imati u tijeku korizme u našu katedralu u Gospiću.  O tome je govorio mons. Tomislav Šporčić, dekan – generalni vikar. On je pokrenuo i pitanje veće naše brige za obitelji i kršćanske roditelje. Da bi roditelji bili odgojitelji u vjeri njima  pomoći. Dok ove godine pripremamo krizmanike za sakrament zrelosti usput se trebamo obraćati roditeljima. Bilo bi normalo da se susrećemo s roditeljima bar jedanput mjesečno. Znademo da to roditelji nisu naučili pa bi im to izgleda previše. No, trebamo bar početi. Odlučeno je da ćemo za roditelje krizmanika ali i druge koji god to budu mogli u župnoj crkvi u Otočcu imati predavanje i zajedničku sv. Misu na početku pripreme proslave Fabijanove u petak, 13. siječnja 2017. U 17 sati. Za taj susret uputili bismo roditeljima posebno pismo koje bi potpisali župnici svih župa Otočkog dekanata. Dekan je svim svećenicima podijelio Udžbenike, molitvene kartice i letke sa smjernicama za ispit ispit savjesti za očeve pod naslovom „Izazov očinstva“ a priredio ih je Ured HBK-e za obitelj. Ti materijali bi trebali pomoći u sastancima koji je također trebalo organizirati za očeve, a do Božića isti materijali bit će tiskani i za majke pod naslovom „Izazov majčinstva“  

U trećoj točki sastanak bio je dogovor za adventsko-božićne ispovijedi u pojedinim župama. U svim župama će to biti u 17 s. Tako smo se dogovorili da će to biti ovim redom:

U Otočcu, 16. 12. u 17 s. i za vjeroučenike u subotu, 17. 12. u 9 s., u Brinju, 17. 12. U 17 s.,  u Kuterevu i Krasnu, 13. 12., u Sincu i Vrhovinama, 14. 12., u Lešću i Prozoru, 15. 12., u Kompolju i Švici, 19. 12., u Krišpolju, Jezeranama i Stajnici, 20. 12.

Pod razno dekan je pozvao svećenike da što prije dostave tekstove i slikovne priloge za novi broj Godišnjaka župa Otočkog dekanata „Vrilo 2017.“ , izvijestio ih o nastavku Tečaja vjere za teološku kulturu laika, te o početku održavanja Škole za crkvenu glazbu u Otočcu 19. studenog  2016.

Brojač posjete:
330559
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016