ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sjednica Župnog pastoralnog vijeća

Dana 17.studenog u vremenu od 18,30 do 20,30 sati u župnom stanu župe Presvetog Trojstva u Otočcu održana je redovita sjednica Župnog pastoralnog vijeća. Sjednicom je predsjedavao i sjednicu vodio župnik mons.mr.Tomislav Šporčić. Sjednici je prisustvovalo 12 vijećnika i župnik. Župnik je kazao kako je zadovoljan radom ŽPV i da je u sastav izabran pomno, ali da je ovo zadnja sjednica u ovom sastavu. Mora se birati novi sastav ŽPV jer je vijećnicima istekao četverogodišnji mandat.

Župnik je podnio izvješće u vremenskom periodu od Uskrsa do danas, mnogo je bilo događanja pa ćemo nabrojiti samo one značajnije. Uz biskupijsko hodočašće u Poljsku, međudekanatski sastanak , primopredaja i imenovanje novog biskupa Križića, proslava Dana hrvatskih mučenika na Udbini, posveta crkve na Udbini i u Donjem Lapcu.

Župnik je govorio i o planiranju nove pastoralne godine, ova godina je bila Jubilarna godina milosrđa, a iduća godina bila bi posvećena starim i nemoćnim osobama pod geslom "Otajstvo ljudske patnje"  - čovjekov život i njegova patnja na zemlji - u našoj biskupiji.

Ove godine imali smo susret čitača na Mukinjama-Plitvice, imamo uskoro susret karitativnih djelatnika na Ličkom Osiku. Župa Otočac ovih dana podijelila je 2 tone jabuka i 30 kašeta mandarina koje je dobila župna crkva.

Župnik je govorio i o Biskupijskom susretu obitelji koji je planiran za 17.lipnja 2017.godine, hodočašće u Ludbreg, po povratku će se svratiti u svetište Sv.Josipa u Karlovcu.

Bilo je riječi o Korizmenom hodočašću u Gospić a ne više na Udbinu, išlo bi se subotom a ne kao do sada nedjeljom.

Na kraju župnik je kazao kako 28.11. je prva misa Zornica koja počinje u 6,15 sati i završava prije 7 sati tako da svi stignu na posao u 7 sati.

Bilo je riječi o 3 crkvena zbora koja djeluju u našoj župi, zaista lijepo i pohvalno. U subotu počinje škola za crkvenu glazbu u našoj župi za cijelu Biskupiju.

Dana 13.1.2017. godine biti će dekanatski susret obitelji u našoj crkvi, bilo je riječi o početku priprave za Fabijanovu. Priprava će biti tjedan dana od petka do petka.

Na kraju se završilo sa pripremom za izdavanjeovogodišnjeg VRILA.

Sjednica završila u 20,30 sati.

Brojač posjete:
330577
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016