ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Zornice i dalje pune crkvu

Mise zornice i dalje pune župnu crkvu Presvetog Trojstva u Otočcu. Ovim pokazujemo da je Otočac primjer mnogim u dekanatu i Biskupiji kako vjernici katolici dolaze na jutarnje mise zornice.

Danas misu u 6,15 sati predvodio je naš župnik mons.mr.Tomislav Šporčić ( koji je bio kraće odsutan i u bolnici ), a suslavitelji su bili don Anđelko Kaćunko i don Jure Ladićić.

U svojoj propovijedi don Anđelko protumačio današnje Evanđelje po Mateju 7,21.24-27. Uopće nije potrebno da budemo arhitekti kako bismo razumjeli ovu Isusovu poučnu usporedbu - za čvrstu građevinu potreban je čvrst temelj. Isus nam posvješćuje da je jednako tako potrebno na čvrstom temelju graditi kuću svoga osobnog života, obiteljskog i narodnog, europskog i globalnog. Tko ne čini tako, lako će mu se kuća pretvoriti u ruševinu. Takvi su oni koji se slome čim nastupi mala kriza: uhvati ih strah, padaju u očaj, u depresiju, gutaju tablete, izgube nadu, uzmu štrik i...- pokoj vječni! Isto tako, ako pogledamo globalnu situaciju, možemo lako uočiti da današnji svijet u cijelini uopće ne čeka dobra budućnost. Mi na ovim zornicama pripremamo se za radosno slavlje blagdana Rođenja našega Spasitelja. Njega je Nebeski Otac poslao da bude ljudima čvrsti temelj za životnu kuću. No On se ne nameće - svatko ga može slobodno prihvatiti i odbaciti. Kao što su ga odbacili najprije njegovi sunarodnjaci- politički i vjerski vođe, a prihvatili su ga većinom maleni i čisti, jednostavni i neuki ljudi iz puka - pastiri, ribari...oni koji su ondašnji "mudraci ovoga svijeta" pogrdno nazivali "Ovcama"; no pošli su za Njim i neki umni ljudi. Ali Bog je pokazao da su u pravu oni koji vrše Njegova djela - kazao je propovjednik.

Crkveno pjevanje predvodi s.Ljubomira Lešić na orguljama.

Brojač posjete:
330506
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016