ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Treća nedjelja došašća

Danas, 11.prosinca na III.nedjelju došašća jutarnu u 9 sati i središnju u 11 sati svetu misu u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao kako je 3.nedjelja došašća posvećena proročkom liku Ivana Krstitelja, preteče Isusa iz Nazareta. Isus pristupa svakom čovjeku s ljubavlju i milosrđem, oprašta grijehe, obećava svima kraljevstvo Božje, druži se s carinicima i grešnicima. Ivan je još uvijek čovjek Starog zavjeta. Ivanu smo slični i mi. Isusovo i Božje ponašanje i nama je neshvatljivo, pa nas ono koji puta sablažnjuje. Kako npr.Bog može šutjeti pred tolikim zločinima u povijesti, pred tolikim nepravdama nad slabima i siromašnima?! Oni koji čvrsto vjeruju u Boga moraju imati razumjevanja za one koji se sablažnjuju nad Bogom, nad Isusom i nad Crkvom. No uz Božju pomoć spoznajemo granice svoje nemoći i nesposobnosti spoznavanja. Ne možemo Bogu propisivati što će činiti. Božji putovi nisu naši putovi. Bog sudi po nedokučivim i neshvatljivim mjerilima koja su izraz ljubavi i brige za svakoga čovjeka. - kazao je župnik.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

 

Brojač posjete:
330552
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016