ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Predbožićni susret svećenika Gospićko-senjske biskupije

Dana, 12. prosinca o. g. u  Gospićkoj katedrali i u zgradi biskupije održan je predbožićni susret svećenika Gospićko-senjske biskupije.

U prvom dijelu susreta bilo je Pokorničko bogoslužje i osobno ispovijedanje svećenika.  Pokorničko bogoslužje predvodio je don Goran Antunović, župnik župe Majke Crkve u Mukinjama (Plitvice). On je naglasio najprije veliku odgovornost svakog svećenika i važno značenje koje ima u narodu. Potrebno je da on sam bude svijestan te odgovornosti te je savjesno vrši. Stoga svatko ima široko područje ispita savjesti te razaloga za pokajanje. Obavljajući razne dužnosti u kojima uvijek imamo pred sobom druge lako možemo zaboraviti na svoje osobne stavove, svoju osobnu predanost i žrtvu kolju smo svojim svećeništvom preuzeli. Svećenici su se nakon toga ispovijedali jedan pred drugim a  nakon toga polako okupljali u pred dvorani u biskupiji gdje se nastavilo s radnim dijelom susreta. U tom dijelu središnja točka bila je predavanje dr. Petra-Krešimira Hodžića, predstojnika Ureda HBK-a za život i obitelj. On je govorio o važnosti očinstva te raznim manjkavostima u vršenju očinstva. Tamo gdje su djeca odgaja samo od majke puno češće se javljaju kod djece određeni problemi i u većem postotku. Tako gdje otac ide na sv.Misu i djeca će u znatno većem broju ići na misu. Djeca bez odgoja oca vrlo lako upadaju pod utjecajem droge, pijanstava i ostalih negativnosti.

Predavač je nadalje iznio mnoge statistike i argumente koje ukazuju da se zaista treba posvetiti u našem pastoralu upravo očevima kako bi obitelji mogle biti sigurnija mjsta za odgoj i rast mladog čovjeka, a onda će i očevi osjetiti veću svoju radost i sreću te cijeniti dar kojim im je Gospodin udijelio.

Nakoan predavanja bila je plodna i zanimljiva rasprava. Susretu su nazočili biskup - ordinarij mons. Zdenko Križić i biskup u miru mons. dr. Mile Bogović.

Ovaj radni dio kooridinirao je generalni vikar mons. Tomislav Šporčić. A on je u drugom dijelu podnio izvješće o planovima rada za obitelj u našoj biskupiji u ovoj godini. A naglasak će biti na organiziranju Biskupijskog rodočašća obitelji u Ludberg, 17. lipnja 2017 godine. Zatim je o susretu mladih  iduće godine u Vukovar i o Glazbenoj školi podnio vlč. Josip Šimatović.

Preč. Nikola Turkalj iznio je plan ovogodišnje vizitacije župa. Susret je završio zajedničkom ručkom gdje je biskup mons. Križić svim svećenicima zaželio sretan Božić i božićne blagdane.

Na Biskupovou čestitku njemu je uzvratio u ime svećenika mons. Tomislav Šporčić ističući istinu vjere da je rođenjem Isusovim Bog postao Emanul - Bog s nama, po čemu je i sam čovjek dobio svoje puno dostojanstvo i garanciju života vječnoga.

Brojač posjete:
330602
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016