ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Polnoćka u Otočcu

Svetkovina Božića – Gospodinova otajstvenog dolaska, svečano je proslavljena u subotu 24. prosinca u otočkoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva  misom polnoćkom koju je, u prepunoj crkvi predvodio mons.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije. dekan i župnik otočki u suslavlju s don Jurom Ladišićem svećenikom u miru. Poslužitelj oltara bio je bogoslov Kristijan Pajdaković.

U svojoj homiliji mons.Šporčić kazao je kako slavlje Božića bezgranično je veselje za svakog čovjeka. Svaki čovjek ima "pravo" iskusiti radost Božića, Bog je došao svakom čovjeku. On je ponudio svakom čovjeku mjesto sigurnosti i mira, mjesto topline i mjesto zajedništva. Svakom je čovjeku noćas Božić. Poruka božićne noći, rođenje Isusa Krista, upućena je svakom čovjeku, svim ljudima. Kad uočimo kako sve više ljudi oko nas traži smisao svoga života i svijeta tada smo u mogućnosti pružiti sigurnost i toplinu Božje dobrodošlice koju je navijestio utijelovljenjem u naš ljudski svijet. Poruka božićne noći je bezgranična. Ona se želi proširiti na sve ljude . Svakom je čovjeku upućena. Ona vrijedi za svakog od nas koji smo se večeras ovdje sabrali, ali ona vrijedi za one koji su noćas mogli biti s nama, a nisu. Noćas u ovoj svetoj noći slavimo rođenje Boga kao djeteta. Ovo slavlje potiče nas na potrebu primanja svakog novorođenog dijeteta u svoje društvo i osiguravanje svakom novorođenčetu siguran rast i napredak. Srce našeg naroda, srce svakog Hrvata vidjet će u svakom novorođenom dijetetu dolazak Isusa Krista, pohod Božji našoj domovini. U ovoj božićnoj noći Bog nam je svima ponudio utočište i skrovište. Kod njega za svakog čovjeka ima mjesta. U svome Sinu svoje je božanstvo "prekrio" čovještvom. Postao je čovjekom i tako nam iskazao svoju ljubav. Svojom Riječju nastanio se među nama. Svojim mirom i svojim blagoslovom neka ispuni svoje kako bismo zahvalno služili i bili širitelji njegove prisutnosti u svijetu - zaključio je mons.Šporčić.

Euharsitijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Na kraju mise Polnoćke župnik je svim vjernicima župe uputio Božićnu čestitku.

( I.B.)

Brojač posjete:
330582
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016