ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
"VRILO 2017" - godišnjak župa Otočkog dekanata

Krajem godine, prije Božića iz tiska izišao je godišnjak župa Otočkog dekanata Vrilo. List uređuje te je glavi urednik mons.mr.Tomislav Šporčić  župnik i dekan otočki te generalni vikar Gospićko-senjske biskupije uz brojne suradnike. Mala skupina vjernika, entuzijasta, dragovoljaca, pokrenula je glasnik sa željom da bude "Vrilo" koje će međusobno povezivati župe, vjernike dekanata, oslikavati život duha i vjere u njima. Također, nakana je da se za "Vrilo" čuje i izvan Gacke doline, da i ostali upoznaju da tu postoji živa Crkva. Ove godine je iz tiska izašao 13. broj "Vrila".

Nakon uvodnika urednika mons. Šporčića slijedi rimokatolički kalendar s godišnjakom kao i rubrika "Dobro je znati" s iscrpnim podacima o tijelima i službama Gospićko-senjske biskupije. Rubrika " U službi navještanja" želi se naglasiti da je svrha Crkve općenito pa onda i u ovim, našim krajevima prije svega navještati Evanđelje. U tom je smislu važno razumjeti sveta otajstva - sakramente. Naš je biskup mons.Zdenko Križić preko svoje poslanice naglasio načelo programa ovogodišnje pastoralne godine. U rubrici "Biskupijski pastoralni programi" uviđamo kako mjesna Crkva ( biskupija) provodi svoje zajedničke programe preko kojih želi naglasiti formaciju svojih vjernika. U rubrici "Vijesti iz župa Otočkog dekanata" vidimo kako se to bar u onim najvažnijim događanjima ostvaruje u župi. Tu su župnici sa svojim suradnicima istaknuli ono što su u tijeku godine događalo u njihovoj župi. To je određena kronologija događanja.

U crkvenom dijelovanju uvjek su među najvažnijima naši mladi. Oni su nešto od svog djelovanja opisali u rubrici "Mladi za mlade". Bogata je rubrika "U susret s ljudima i krajem" Čitajući neke članke, možemo toliko toga upoznati, naravno utvrditi ali i drugima pomoći pripovijedajući ono što smo spoznali. Rubrika "Iz tiska" daje nam znati da u našoj sredini ima veći broj ljudi koji pišu i stvaraju, koji razmišljaju i osobno žele drugima priopćiti ono što su sami naučili ili doživjeli. Svi tekstovi našeg Vrila pomažu nam uočiti tolike stvari iz našeg podneblja i šire.

Puno je tu poznatih domaćih imena koji pišu za Vrilo od sveučilišne profesorice dr.sc.Jasminke Brala-Mudrovčić, književnika Milana Kranjčevića, dr.sc.Jose Brajkovića, poetese i profesorice Manje Kostelac-Gomerčić, profesorica Dragocjenke Bilović i Ruže Orešković, biskupa u miru mons.dr.Mile Bogovića, župnik suradnika laika, članova ŽPV, i svih župnika na svojim župama u Otočkom dekanatu.

Naslovna stranica posvećena je Crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Švici. Vrilo ima 288 stranica, može se nabaviti u svim župama Otočkog dekanata po cijeni od 20,00 kuna.

I.B.

Brojač posjete:
330598
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016