ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Zahvalnica na svršetku godine

Misu zahvalnicu, u 18 sati, na Silvestrovo 31.prosinca,  na svršetku ove kalendarske godine u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.Tomislav Šporčić u zajedništvu s don Jurom Ladišićem. Poslužitelj oltara bio je sjemeništarac Kristijan Pajdaković.

"Jedna od najljepših i najpotrebnijih čovjekovih značajki jest ona zahvaliti. Duboka, iskrena zahvalnost otvara i onoga koji je zahvalan, ali i onaga kojemu se zahvaljuje. Zahvalnost pokazuje da je čovjekov život dar i da manje-više sve važno u životu došlo čovjeku kao dar. Za čovjeka vjernika Bog u svojoj ruci drži čovjekovu sudbinu i zato je potrebno uvijek iznova buditi svijest zahvalnosti Bogu za darovano vrijeme i darovane mogućnosti ovdje na zemlji - naglasio je mons.Šporčić. Isto tako potrebno je biti zahvalan i ljudima s kojima živimo dijeleći isti prostor života, isto vrijeme i mnoge zajedničke mogućnosti, radosti i žalosti, sreće i tragedije, s ljudima koji imaju razumjevanja za mene osobno, za moje slabosti ili neke moje vrline. No vrijeme svršetak jedne godine u životu dobra je prigoda da se napravi stanovita bilanca: da se vidi što je bilo dobro, a što loše u toj godini, te što bi u nadolazećoj trebalo popraviti i kamo usmjeriti vlastiti život. Jer nije sve u protekloj godini bilo izvrsno i nije da se čovijek za neke događaje ili čine ne bi trebao pokajati ili čak i postidjeti, nije da ne bi trebao uzeti odmak od njih i u novoj godini izbjegavati ponavljanje takvih promašaja. Stara godina je prigoda ne samo popraviti vanjsku bilancu života nego pogledati i svoje nutarnje stanje u iskrenosti pred sobom i pred Bogom - kazao je mons.Šporčić.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je s.Ljubomira Lešić.

Na kraju mise svećenik sa zborom i pukom u znak zahvalnosti otpjevao "Tebe Boga hvalimo" . Prije završnog blagoslova, župnik je izrekao tekst Zahvalne molitve te pročitao dio statističkih podataka za proteku godinu.

/ib/

 

Brojač posjete:
330572
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016