ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Blagdan Isusova Krštenja

Blagdan Isusova Krštenja poslavili smo danas, 8.siječnja svetim misama u 9 i 11 sati u župnoj crkvi. Središnju svetu misu u 11 sati predvodio je mons.Tomislav Šporčić, a propovijedao đakon Pero Jurčević. Iako je vrlo hladno vrijeme ( -15*C) crkva je zagrijana i došao je lijepi broj vjernika na svete mise.

Slaveći blagdan Isusova krštenja, mi se sjećamo svog krštenja i zadaće koju smo na krštenju preuzeli. A čini se da je Zemlja puna krštenih, a malo kršćana. Kao da je kršćanstvo izgubilo svoju snagu. Opažaju to samo kršćani, ali i ljudi koji oko nas žive. Mi kao da nismo kršteni. Kršćani svojim nekršćanskim životom nikoga ne obraćaju na kršćanstvo, ali svakoga s kime se susretnu odvraćaju od Boga. Kršćanine upoznaj svoje dostojanstvo. Dakle, "recept" uspješna života: biti s Bogom i nositi u sebi snagu Duha Svetoga, onda je moguće činiti samo dobro i oslobađati svijet oko sebe od utjecaja zla i Zloga.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

 

Brojač posjete:
330612
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016