ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Don Kurkut - Mi dolazimo u Crkvu jer trebamo ljubav Božju

Danas 15.siječnja, na drugu nedjelju kroz godinu započeo je program priprave za proslavu Sv.Fabijana i Sebastijana sužaštitnike Župe Otočac i Dana Grada Otočca. Svete mise u 9, i 11 sati predvodio je i propovijedao don.Mihovil Kurkut - redovnik-selezijanac, povjerenik za pastoral mladih iz Zagreba u zajedništvu s našim župnikom, dekanom i generalnim vikarom mons.mr.Tomislavom Šporčićem.

Ono po čemu je poseban don Mihovil je po svojoj propovijedi koja je prilagođena današnjem Evanđelju po Ivanu " Evo Jaganjca Božjega koji odnosi grijeh svijet". Don Mihovil u svojoj homiliji govori iz srca, bez papira i čitanja koristeći ne samo ambon nego cijeli prezbiterij pokazivajući svojom rukom na križ u kojem je spasenje čovjeka. Don Mihovih na vrlo jasan i pristupačan način protumačio je današnje evanđelje koji su razumjeli i mladi i stari.

Pod svetom misom u zajednicu krštenih primljena je djevojčica Marta Grčević, od ca Rudolfa i majke Ane r.Vašarević.

Zato pozivamo sve naše župljane da sutra (ponedjeljak) poslušaju don Mihovila u 11 sati na misi za stare, bolesne i nemoćne  gdje će biti prigoda od 10 sati za ispovjedanje a pod misom i bolesničko pomazanje. Navečer u 17 sati je predavanje za roditelje od i. - IV. razreda u župnoj dvorani, a nakon predavanja sveta misa u 18 sati. Na misi će pjevati župljani Lešća i Prozora.

U utorak u 17 sati predavanje je za roditelje VII. i VIII. razreda i srednjoškolaca. Poslije je misa u 18 sati. Na misi pjevaju pjevači iz  župe Sv.Ilije iz Sinca.

/ib/

 

Brojač posjete:
330505
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016