Biskup Bogović : Treba se odgajati za ispravno korištenje slobode

Danas, 12.veljače, na šestu nedjelju kroz godinu središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi u 11 sati predslavio je mons.dr.Mile Bogović - biskup gospićko-senjski u miru, a suslavitelj je bio don Jure Ladišić.

U svojoj homiliji biskup je kazao kako i danas Crkva nastavlja podučavati svoje vjernike, ima toga iz Starog Zavjeta koje treba prenjeti na današnje vjernike. Danas u prvi plan je stavljena sloboda i pravda. Čovjek može birati između smrti i života. U prirodi vidimo mjesec, zvijezde, sunce a sve to radi po zakonu Božjem, kad bi se sunce malo poremetilo odmah bi bilo silnih problema. Čovjek je sličan Bogu, a Bog je slobodan. Treba se odgajati za ispravno korištenje slobode. Nesmijemo izabrati krivo kao što je izabrao Adam, zato nam je Bog dao puno toga što neznamo iskoristiti. Čovjek može izabrati život i smrt, izabrati i mudrovati ili praviti glupost. Potrebno je usmjerili svoju lađu prema dobru i slobodi , treba znati koristiti svoju slobodu u obitelji i školi. Neki se neznaju koristiti širinom slobode jer se tuku i ubijaju, zato savjest mora biti izgrađena i uvjek moramo ispitivati svoju savijest. Kako treba živjeti imamo u 10 Božjih zapovjedi. Bog nam stalo preko Crkve daje svoje zakone. Blažen je onaj koji poštuje zakone Božje. Dali je dobra ona pravda koja je po zakonu.? Čovjek puno puta kaže ispunio sam pravdu i sada sam miran, zato čovjek ne smije srditi se, pričati o drugima loše- to je mržnja i nezdravi duh - poručio je biskup.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić za orguljama.

Danas je na misi bio i naš župnik mons.mr.Tomislav Šporčić koji je pročitao župne obavijesti i oglase i kazao da bi iduće nedjelje trebao se vratiti na uobičajene zadatke u našoj župnoj zajednici.

/ib/

Brojač posjete:
222497
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016