Uskrsno slavlje na svetkovinu Uskrsa

Središnje euharistijsko slavlje na svetkovinu Uskrsa u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki u zajedništvu s don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne, a poslužitelji oltara bili su bogoslov Marko Grčević i sjemeništarac Krijstijan Pajdaković.

U homiliji župnik  je kazao: Ima li nešto lijepše i uzvišenije vijesti koju je čovječanstvo čulo od vijesti da je pobjeđena smrt, jedini neprijatelj pšred kojim je čovjek posve nemoćan ? Netko je napokon za sve nas razbio vrata smrti, jedini čovjek koji je prošao kroz smrt u vječni život je Isus Krist ! Prva osoba koja je u ljudskom tijelu, i s ljudskom naravi, stupila u božanski, nebeski svijet. Zahvaljujući Isusovom uskrsnuću kao povjesnom događaju, vjera u vječni život nije samo pretpostavka, pusta želja i nada bez temelja, nego stvarnost ponuđena svakom tko je spreman slijediti Krista. Isusova smrt je bila posve ljudska, ali ipak drugačija od svih ljudskih smrti- bila je žrtva čiste ljubavi. Jedino takva smrt mogla je razbiti okovesmrti. Naša je smrt griješnička, posljedica naše ranjenosti zlom i grijehom. Takva smrt ne može dati zadovoljštvinu bOgu, ne može biti spasiteljska. Vjera nam pomaže da počnemo razmišljati Božjom logikom, da se ne vraćamo neprestalno na groblja i zavirujemo u naše grobove, nego da pogled dignemo prema njemu koji je pobijedio smrt- kazao je propovjednik.

Homiliju je monsinjor Šporčić zaključio čestitkom: „Svoju čestitku za Uskrs upućujem svima vama i svima koji ovo slavlje prate putem HRO. Svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs !

Svečano euharsitijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof. Branka Bernardi.

Svetu misu prenosio je HRO - Hrvatski radio Otočac na svojim radio valovima, tako da je Božja riječ doprla u mnoge domove.

I.B.

Brojač posjete:
96799
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016