ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Na 19.nedjelju kroz godinu kršten Roko Cvitković

Dana, 13.kolovoza, na 19.nedjelju hroz godinu središnju svetu misu predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki.

Na misi je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljen Roko Cvitković ( Majstorina). Crkva je dobro bila popunjena rodbinom i prijateljima krštenika i ostalim pukom.

S vojoj homiliji župnik jer kazao kako je život sve, samo ne bonaca, kako bi rekli naši Dalmatinci, mirno more, voda "kao ulje". Češće je to iznenadna oluja, protivan vjetar, pa i snažna bura. Život se doista može lako usporediti s morem.Kako li nas samo život iznenada stavi na kušnju, kako nas samo iznenadi neplaniranim i teškim situacijama kad, poput >>Petra i mi kriknemo: "Spasi, Gospodine!". Sve to lijepo krene, život ide svojim tokom, planovi se ostvaruju prema očekivanjima, sve u najboljem redu. A onda krenu situacije koje iskušavaju naše snage, našu strpljivost, pa i naše pouzdanje u Boga. Tada stojimo ili padamo, ostajemo na površini ili tonemo. Petrovo nam iskustvo kazuje kad padamo ili tonemo- gubitak vjere je najgore što nam se može dogoditi.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je č.s.Ljubomira Lešić.

/ib/

Brojač posjete:
32029
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016