Na 19.nedjelju kroz godinu kršten Roko Cvitković

Dana, 13.kolovoza, na 19.nedjelju hroz godinu središnju svetu misu predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki.

Na misi je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljen Roko Cvitković ( Majstorina). Crkva je dobro bila popunjena rodbinom i prijateljima krštenika i ostalim pukom.

S vojoj homiliji župnik jer kazao kako je život sve, samo ne bonaca, kako bi rekli naši Dalmatinci, mirno more, voda "kao ulje". Češće je to iznenadna oluja, protivan vjetar, pa i snažna bura. Život se doista može lako usporediti s morem.Kako li nas samo život iznenada stavi na kušnju, kako nas samo iznenadi neplaniranim i teškim situacijama kad, poput >>Petra i mi kriknemo: "Spasi, Gospodine!". Sve to lijepo krene, život ide svojim tokom, planovi se ostvaruju prema očekivanjima, sve u najboljem redu. A onda krenu situacije koje iskušavaju naše snage, našu strpljivost, pa i naše pouzdanje u Boga. Tada stojimo ili padamo, ostajemo na površini ili tonemo. Petrovo nam iskustvo kazuje kad padamo ili tonemo- gubitak vjere je najgore što nam se može dogoditi.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je č.s.Ljubomira Lešić.

/ib/

Brojač posjete:
106785
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016