ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Mala Gospa i blagoslov male djece

Blagdan Male Gospe, 8.rujna svečano je proslavljen u župnoj crkvi večernjom svetom misom u 18,30 sati koju je predvodio mons.Tomislav Šporčić dekan i župnik, a suslavitelji su bili vlč. Andrija Kekić župnik iz Sinca, vlč.Mile Rajković župnik iz Švice i don Jure Ladišić svećenik u miru.

U prepunoj župnoj crkvi okupio je veliki broj djece s majkama i bakama, bilo je tu i očeva i djedova. Zaista lijepo i svečano kao i svake godine.

- Živimo u svijetu u kojem se okupljaju sile radi velikog rata, u našem slučaju rata kultura. Papa Ivan Pavao II. odavno je prepoznao i proročkim glasom naviještao da sadašnja prijetnja braku i obitelji ne ugrožava samo život pojedinaca, već samu civilizaciji. Kao što kaže: "Budućnost čovječanstva ovisi o obitelji !" Obitelj je mjesto na kojemu osoba uči što znači biti čovjek. Kamo ide obitelj, kamo ide čovječanstvo. Rastava, kontracepcija, abortus, kloniranje i istospolni brakovi napad su na Božji plan za život i ljubav. S obzirom da je ženidba najdublje simboličko otkrivenje Božjega odnosa prema nama, ova zla zastiru Božje lice. Briga za svakog pojedinca , bez obzira kako "beskoristan" se činio u očima drugih , može proizaći samo iz transcendentne vizije ljudskog života. Čovjek je pozvan na puninu života koja prilično nadilazi dimenzije njegova zemaljskog postojanja, jer se sastoji u sudjelovanju u samom Božjem životu. Uzvišenost ovoga nadnaravnog zvanja objavljuje veličinu i dragocjenost ljudskog života - kazao je u svojoj propovjedi župnik mons.Šporčić.

Euharistijsko slavlje animirao je dječji pjevački zbor pod vodstvpm s.Ljubomire Lešić a za orguljama bila je Gabrijela Degoricija.

( ib)  

Brojač posjete:
31970
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016