ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Ušli smo u drugi tjedan Došašća. Nastavljamo sa svakodnevnim jutarnjim zornicama u 6,15 sati. Ove godine Došašće je započelo kasnije tek 3. Prosinca. Ato je gotovo za čitavi tjedan kasnije. Tako je zapravo ove godine samo tri tjedna. Adventsko ispovijedanje, kad nam dolaze susjedni svećenici mi ćemo imati u petak prije IV. nedjelja Došašća, a to znači u petak, 22. ov. mj. u 17 sati. Dan kasnije u subotu, 23. u 9 sati bit će ispovijedanje za vjeroučenike.

 Ovaj tjedan su i zimski kvatri koji posvećeni kršćanskoj dobrotvornosti i ljubavi. Kvatreni tjedan završava u subotu.

 Za današnju nedjelju smo na sv. Misu u 9 sati posebno pozvali roditelje vjeroučenika I. i IV. razreda. Poslije mise imamo s njima i kratki roditeljski susret. Druge nedjelje imamo susret za roditelje V. i VI. razreda. Ovo vrijeme adventa te zatim Božićno na osobiti način je vrijeme obitelji i obiteljskih vrijednosti. Imamo pred sobom Svetu obitelj kao najizrazitije primjere očitovanja Božje ljubavi upravo u obitelji. Božić poziva svakog pojedinca ali i svaku obitelj da obnovimo svoju ljubav prema Bogu ali i ljubav prema svima, posebno s onima s kojima i za koje živimo. A to su članovi obitelji. Potrebno je djecu učiti i iskustveno da su Božja djeca. U tom vidu većih vjeroučitelja nema do samih roditelja.

U utorak, 12. Prosinca o. g. navečer u 18 sati imamo susret Župne obiteljske Zajednice. Pozivamo roditelje i supružnike koji mogu da dođu na susret i razgovor  

Druga nedjelja III. Došašća  je nedjelja Caritasa. Ako ikada onda to u Adventu moramo se obratiti od svojih sebičnosti i okrenuti prema potrebama drugih. To dokazujemo i konkretnom materijalnom pomoću siromašnima i potrebitima.

Brojač posjete:
2626063
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016