ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Otočac, 14. siječnja 2017. II. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Ponedjeljak 15.siječanj je Sv. Pavao Pustinjak, u utorak je Sv. Marcel i Mislav, u srijedu je Sv. Antun Opat, u četvrtak je sv. Margareta Ugarsaka. Od 18. Do 25. Siječnja slavi se Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. U petak Sv. Marta.

U  subotu Sv. Fabijan i Sebastijan. Suzaštitnici naše župe te zaštitnici Gacke doline i ujedno Dan Grada Otočca.

Uz ovaj blagdan redovito svake godine priređujemo tjedni program. Stoga možemo reći ovoj je Tjedan Fabijanova. Također svake godine pozivamo na večernje sv. Mise i druženje vjernika s pojedinih župa iz Gacke doline i šire koji su u bližoj ili daljnjoj prošlosti doselili u Otočac aa podrže nas i uvijek dođe bar po koja grupa vjernika iz tih župa koji još i danas u njima žive. Sv. Mise su predovodli redovito susjedni svećenici. No, ove godine naglašavamo ne samo te susrete nego i temeljitiju duhovnu obnovu naše župe u Otočcu i onih koji nam se pridruže. Od danas pa do subote -  Fabijanova imamo gosta propovjednika i predavača, profesora teoloških znanosti, kanonika  mons dr.  Pavu Jurišića. Danas će predvoditi sve tri mise u 9, 11 i 18 sati. Na Sv. misama sudjelovat će i na kraju mise kraće govoriti časna sestra – zamjenica časne majke Druže Presvetog Srca Isusova iz Rijeke. Ona je i voditeljica postupka za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice majke Krucifikse Kozulić. O njoj je ona napisala i knjigu koju će nam u ovoj  prigodi predstaviti. Pozivamo posebno vjeručenike svih razreda s njihovim roditeljima  pred početak novog dijela školske godine i na početku ove duhovne obnove.  

Program po danima od danas do samog blagdana Fabijanova koji se ove godine slavi u subotu imamo objavljen u našem Godišnjaku župa Otočkog dekanata V r i l o na zadnje dvije stranice.

Brojač posjete:
2521667
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016