ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Završio prvi turnus Tečaj o braku u ovoj godini

U nedjelju, 4. ožujka o.g. s Misom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu i susretom u župnoj dvorani završio je prvi turnus tečaja o braku za zaručnike župa Otočkog dekanata. Tečaju je pristupilo i završilo deset zaručničkih parova.

Oni su iz Otočca, Ličkog Lešća, Brinja i Kutereva.

Predavanja su održavali prvih večeri održao je župnik i dekan otočki mons. Tomislav  Šporčić. Loše vrijeme je spriječilo dolazak drugih predavača, a u drugom vikendu uključila se  liječnica iz Zagreba dr. Zrinka Rusan i prof. Nives Tomić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Gospićko-senjske biskupije iz Ogulina.

Obradile su se teme: Kršćanska antropologija;  ženidba kao sakramenat vjere - vjenčanje u Gospodinu; Pravni vid  ženidbe; odgovornost roditeljstva i komunikacija u braku. Na  kraju bio kolokvij o raznim pitanjima. Sudionici su i pismeno mogli vidjeti koliko su im poznat kršćanski nauk a posebno ranih vidova braka i obitelji.

Sljedeći turnus tečaja mogao bi biti u drugoj polovici lipnja o. g. ako se okupi veći broj zaručnika. Svim zaručnicima svako dobro u ovoj bližoj pripremi za vjenčanje kao i u budućem životu.

T. Šporčić

Brojač posjete:
159736
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016