ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Otočac, 10. lipnja 2018. X. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Sutra je Sv. Barnaba apostol. O njemu znamo samo ono što nam kazuju Djela apostolska. Rodom je iz Cipra. Među prvima je prihvatio kršćanstvo. Dobro je povezan sa Sv. Pavlom. Prema predaji oko 70. Godine kamenovan je na Cipru.

U utorak je Sv. Leon papa.

U srijedu je  Sv. Antun Padovanski. To je jedan od najpoznatijih  i vrlo popularnih svetaca Katoličke crkve. Iako je rođen u Lisabonu /Portugal/ zovemo ga padovanski jer je u Padovi dugovremena živio i djelovao i tako mu je izgrađena poznata bazilika. Tako je umro i pokopan. Svetim ga je proglasio Sv. Grgur IX. U našem dekanatu Sv. Antun kao zaštitnik župe slavi se u Latincu gdje su mise u 11 i 17 sati,, te u Krasnu gdje je svečana misa u 11 sati.

U četvrtak je Sv. Elizej i u petak Sv. Vid i Modesto. Sv. Vid je zaštitnik Riječke katedrale i grada Rijeke. Zato je u petak u Rijeci veliko slavlje. Proslavlja se i 380 godišnjica polaganja kamena temeljca izgradnje Riječke katedrale.

U petak je završetak školske godine. Prije podne bit će Bogoslužje Riječi za sve učenike i djelatnike Osnovne škole u župnoj crkvi. U nedjelju je 11. Nedjelja kroz godinu.

U ponedjeljak, 18. ov. je Biskupijski susret ministranata na Udbini. Iz Otočca ćemo poći autobusom u 8 sati ispred župne crkve. Na susretu pjevanje predvodi Dječji zbor "Anđeli" iz Otočca, pod vodstvom č.s. Ljubomire Lešić i gđe Gabrijele Degoricija. Pozivamo sve naše ministrante koji se vode kao ministranti a pozivamo sve nove kandidate da se prijave te u nedjelju na prvoj misi u  9 sati sudjeluju kada bismo bi ih svečano učini obred primanja među ministrante.

 

Brojač posjete:
2663335
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016