ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi i obavijesti

Otočac, 01. srpnja 2018. – XIII. Nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Od današnje nedjelje pa dalje u tijeku ljeta do rujna nedjeljom prije podne Sv. Mise su u 8,30 i 10 sati. Tako smo malu izmjenu imali i prošlo ljeto. Tada je obično jača vrućina pa svima nam je prikladnije dok je zaladno. Večernja ostaje do kako jest u 18,30 ali od 15 srpnja do 22. kolovoza nedjeljom je  nećemo imati.

U utorak je Sv. Toma apostol. Prema evanđeljima on je u sredini popisa Dvanaestorice apostola, pridodaje mu se Didim, što znači blizanac. Odan je Gospodinu Isusu, spreman je i život dati za njega: „Hajdemo i mi da umremo s njim“ (Iv. 11. 15) Značajan je događaj nakon Isusova uskrsnuća. Ne želi vjerovati u uskrsnuće dok ne vidi Isusa i opipa njegove rane. Prema tradiciji toma odlazi naviještati Evanđelje u Perziju i Indiju.

U srijedu  je Sv. Elizabeta Portugalska, kraljica je i franjevačka trećoredica. Kao udovica bila je velika poslužiteljica siromaha i bolesnih.

U četvrtak  je Sv. Ćiril i Metoda slavenski apostoli, suzaštitnici Europe. 

U petak je Sv. Marija Goreti.

U subotu je Sv. Vilibald.

U ovoj godini nismo predvidjeli neka posebna hodočašća osim onoga što je redovito predviđeno na razini biskupije (Udbina, Krasno) ali na razini čitave Crkve u Hrvatskoj a to je III. Nacionalni susret obitelji koji će biti 15. i 16. rujna o. g. Mi u Otočcu organiziramo posebni autobus. Molimo da  se jave bar oni koji misle da bi mogli poći kao bračni parovi i s kojim starijim djetetom. Ovih dana vidjet ćemo mogućnost i cijenu autobusnog prijevoza.

Od srijede, 4. srpnja pa do subote, 4. kolovoza obavlja se molitvena tridesetodnevnica za duhovnu obnovu hrvatskog naroda. u našoj župnoj crkvi moli se svakog dana molitva krunice pozivamo naše župljane da se uključe u tu molitvu, koji god dan to mogu.  

 

Brojač posjete:
2657636
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016