ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi i obavijesti

Otočac, 5. kolovoza 2018. – XVIII. Nedjelja kroz godinu – Blagdan Gospe Snježne i Domovinske zahvalnosti: Župni oglasi

Danas je  blagdan Bl. Dj. Marije – Gospe snježne i blagdan Domovinske zahvalnosti. Stoga će danas sigurno u našoj hrvatskoj javnosti biti naglašen ovaj vid svetkovanja. Svake godine na ovaj blagdan televizijski prijenos mise je iz Knina pa je to i ove godine. Pozvani smo u svakom slučaju da danas prisustvujemo Sv. Misi u kojoj ćemo se sjetiti i hrvatskih branitelja, a nakon Sv. Mise u  8,30 bit će polaganje vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima.

Sutra je blagdan Isusova preobraženja; u utorak je Sv. Siksto i Sv. Kajetan; u srijedu je Sv. Dominik, osnivatelj reda propovjednika Dominikanaca. U četvrtak je Sv. Terezija Benedikta od Križa (poznata pod imenom Edita Stein) rođena i odrasla u židovskoj obitelji, najprije izražava svoju nevjeru i ateizam, ali proučavajući  filozofiju otkrila je istinu evanđelja, postala kršćankom, redovnicom – karmelićankom, stradala služeći drugima u strašnim uvjetima pogubljena u plinskoj komori – Auschwitzu.  Papa Ivana Pavao II proglasio ju je svetom u Rimu 11. listopada 1998. godine. Nakon čega ju je proglasio i zaštitnicom Europe. U petak je Sv. Lovro, mučenik i u subotu je Sv. Klara, djevica.

Druga nedjelja je zadnja prije Velike Gospe. Oni koji žele uoči Velike Gospe hodočastiti na Krasno s autobusom, koji bi iz Otočca polazio u 16 sati neka se jave. Tako isto oni koji će moći ići na III. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji 16. rujna o. g. neka se prijavljuju. 

Uoči Velike Gospe s  početkom u 18 sati u crkvi Bl. Dj. Marije u Poljicima imat ćemo  molitvu krunice, Sv. Misu i kratko Euharistijsko klanjanje. A molitvu krunicu i Sv. Misu s mogućnošću Sv. ispovijedi imat ćemo na sam blagdan Velike Gospe kako je to svake godine.   

T i s a k

Novi broj Glasa Koncila; Živo vrelo, i Zvona. Imamo i ovogodišnji Bilten Majke Božje Krasnarske, kojeg izdajemo XIV. godinu za redom.    

- U župnoj crkvi kod ulaznih  vrata imamo poslagane brojeve našeg Godišnjaka Vrila od 8 – 18 broja.

- To je ostatak pojedinih  brojeva koje nudimo dajemo da se slobodno uzmu. Ako tko hoće i svaki broj po jednog neka nadopuni one koje nema ili ako i nema ostale brojeve može uzeti ove. Brojevi od 2005 – do 2007. Svi su rasprodani. Ostali samo za Arhiv župe. 

Brojač posjete:
2657606
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016