ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi i obavijesti

Otočac, 12. kolovoza 2018. XIX. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Sutra je Sv. Poncijan i Hipolit Rimski. Župnik T. Šporčić i vlč. J. Ladišić prije podne od 10 do 12 sati bit će u Domu za starije i nemoćne kojima će omogućiti ispovijedanje te nakon toga slavit će sa štićenicima Doma Sv. Misu. Kod ovakvih dolazaka   pohode  sve sobe i susreću se sa svakom osobom. To je za njih na svoj način i proslava Velike Gospe. Svećenici Otočca tako isto učine pred blagdan Svih Svetih, Božića i Uskrsa.

U utorak je Sv. Maksimilijan Kolbe. U večernjim satima služe se mise bdijenja uoči svetkovine Velike Gospe. U svetištu Majke Božje Krasnarske program počinje s Pokorničkim bogoslužjem u 18 sati nakon čega slijedi mogućnost ispovijedanja. U 19 sati je pobožnost Križnog Puta, a u 20 sati je Sv. Misa i Euharistijsko klanjanje. Molimo da se što prije jave oni koji računaju da bi hodočastile u predvečerje Velike Gospe na Krasno autobusom, koji će  polaziti ispred crkve u 16 sati. U srijedu na svetkovinu Velike Gospe program počinje ujutro u 7,30 sati također s prvim pokorničkim bogoslužjem. Svećenici će biti na raspolaganju za sv. ispovijed čitavo vrijeme do Svečane Sv. Mise koja će početi u 11 sati, predvodit će je biskup u miru mons. dr. Mile Bogović, uz koncelebraciju biskupa ordinarija mons. Zdenka Križića i prisutnih svećenika.

Poslijepodne u 16 sati bit će još jedna Sv. Misa. Imamo tiskan program na Biltenu kojeg preporučamo da ga uzmete na stolu kod tiska.   

U Otočcu ćemo Veliku Gospu slaviti u predvečerje svetkovine /utorak/ i na samu svetkovinu/srijedu) imati bogoslužja u crkvi Majke Božje u Poljicima  s početkom u  18 sati.

Najprije ćemo moliti krunicu, a svećenici će biti na raspolaganju za ispovijed. Zatim će slijediti Sv. Misa. U utorak će biti i kratko Euharistijsko klanjanje. U srijedu će biti samo krunica i Sv. Misa.  Prošlih godina nismo imali misu bdijenja uoči Velike Gospe. Župnik je imao veće obaveze na Krasnu, pa nije mogao ostati u Otočcu. Ove godine će ići na Krasno na samu svetkovinu.

U četvrtak je Sv. Rok. Sv. Misu ćemo imati u 18,00 sati u župnoj crkvi. Na pročelju crkvi imali u prozoru lik sv. Roka. Običavali smo na taj blagdan imati Sv. Misu u kapelici Sv. Josipa na groblju u Dubravi. No, ovo vruće vrijeme nije pogodno da bismo imali misu u toj kapelici koja je malena, a na otvorenom je još ne prikladnije. Najbolje je da to bude u župnoj crkvi.

U subotu se u Kompolju proslavlja ljetno Stipanje. Sv. Misa bit će u 11 sati. 

Molimo da se prijavljuju oni koji kane poći na III. Nacionalni susret Hrv. katoličkih obitelji u Solin, 16. rujna o.g.  

Brojač posjete:
49697
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016