ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi i obavijesti

Otočac, 2. rujna 2018.XXII. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Ponedjeljak je Sv. Grgur Veliki, papa – ubraja se meu četiri najveća crkvena oca Zapadne Crkve, uredio je crkveno pjevanje koje se po njemu naziva „gregorijansko“ Bio je vrstan teolog i pisac. U utorak je Sv. Ruža Verbitska, u srijedu je Bl. Majka Terezija, u četvrtak je Sv. Magnus  - hrv. Veljko, Velimir), u petak je Sv. Marko Križevčanin, proglašen je svetim 1995. Od pape Ivana Pavla II.

U subotu je Mala Gospa ili rođenje Bl. Dj. Marije. Taj dan se ove godine na Udbini proslavlja Dan hrvatskih mučenika. Svečana Sv. Misa je u 10,30 koju predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U 8,45 počinje pobožnost  križnog  puta. Posebno su pozvani pjevači koji su i prošlih godina pjevali u Udruženom zboru naše biskupije, a sutra u 19 sati je zajednička proba za Udbinu.

U Otočcu će taj dan već u 7 sati biti misa za naše hodočasnike – pješake za Solin, a njih je 15.

 A navečer u 18, 30 je blagdanska misa Male Gospe  i vjenčanje. Ne možemo imati misu u Poljicima jer se ide na Udbinu.  

Na Malu Gospu zadnjih godina imali smo u župnoj crkvi Blagoslov malene djece. Imat ćemo blagoslov i ove godine ali ne u subotu – na Malu Gospu nego ćemo imati danas osam dana tj. u nedjelju 9. ov. u 18,30 sati.

Susret hrvatskih katoličkih obitelji u nedjelju 16. Rujna. Autobus za Solin polazit će ispred naše župne crkve u nedjelju, 16. rujna u 3 sata poslije pola noći. Pozivamo sve, posebno supružnike i roditelje da pođu na ovo hodočašće-susret. Još imamo mjesta u autobusu. Treba se javiti što prije.  

Ponedjeljak, 3.rujna počinje nova školska godina. U 9 sati je Bogoslužje za sve vjeroučenike svih  razreda osnovne škole i u 10 sati za srednjoškolce

Brojač posjete:
49715
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016