ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava blagdana Uzvišenja Sv. Križa i spomendana Gospe žalosne

Danas, 14. ov. mj. na Fortici svečano je obavljena najprije pobožnost Križnog Puta, zatim je slavljena Sv. Misa. Jednu i drugu pobožnost predvodio je župnik mons. Tomislav Šporčić. A u čitanju tekstova izmenjivalo se više čitača. Križni put se molio po tekstu Angela Comastri (Verbum 2007), a kojeg je na Veliki petak 2006. molio papa Benedikt XVI. Tema ovog teksta je obitelj. Obitelj je snažno istaknuta u svakoj postaji. Teško bi se mogla negdje drugje u ovakvoj pobožnosti naći tema obitelji. Stoga ova pobožnost pred događaj III. Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu zvučila je osobito svečano i popraćena pobožno.

Nakon ove pobožnosti slijedila je Sv. Misa ispred kapelice Gospe žalosne. Jer u samoj kapelici je premalo mjesta i teško je u ovo toplo vrijeme podnošljivo za više ljudi. Župnik je iskanuo slavlje Križeva - Sv. Križa i spomenda Gospe žalosne koja se kalendarski slavi na sutrašnji dan 15. ov. mj. Jedan i drugi blagdan usmjeren je na Isusov križ, njegovu smrt i uskrsnuće - vazmeno otajstvo. Sasvim je prikladno da smo "spojili" ova dva blagdana. S tim više što sutra navečer u župnoj crkvi slavimo nedjeljnu Sv. Misu. Naimne, iduće nedjelje 16. ov. nemamo mise u 11 sati. Pa oni koji će sudjelovati u subotu navečer zadovoljavaju svojoj dužnosti nedjeljne Sv. Mise.

Misa u 9 i 18,30 u župnoj crkvi bit će kao i obično. Na kraju Sv. Mise župnik je blagoslovijo krunice i narukvice Sedam žalosti B. Dj.Marije koje je izrađivalo više osoba kroz duže vrijeme, bilo zajednički u Pastoralnom centu bilo  svaka osoba u svojoj kući.

 

 

Brojač posjete:
293754
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016