ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava Sv.Cecilije

Na blagdana Sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i liturgijskog pjevanja, koja se slavi 22. studenoga,  Mješoviti zbor "Sv.Cecilija" naše župne zajednice proslavili su svoju nebesku zaštitnicu misnim slavljem koje je predvodio naš župnik i dekan mons.mr.Tomislav Šporčić. Na početku misnoga slavlja župnik se osvrnuo na život Sv. Cecilije, djevice i mučenice koja je braneći svoju čast i ljubav  prema Kristu bila spremna dati svoj život.

„Tako je potrebito u našim obiteljima i našim zajednicama, ljudi koji će biti spremni  davati svoj život i kad to zahtijeva od njih jako puno, kada zbog toga moraju trpjeti. Molimo da naše trpljenje ne bude uzaludno već da ga usmjerimo prema Bogu“, rekao je župnik Šporčić.

Naš je zbor glazbom animirao misno slavlje, a na kraju je župnik posebno zahvalio voditeljicama zborova Gabrijeli Degoricija, koja vodi dječji zbor "Anđeli" i prof.Branki Bernardi, koja vodi Mješoviti zbor "Sv.Cecilija" te VIS "Trinitas" - zboru mladih.

Na blagdan Sv. Cecilije VIS Trinitas je sudjelovao na Koncertu duhovne glazbe u Mukinjama /Plitvice/

koji je priređen u čast Sv. Cecilije. Stoga je kratko druženje u župnoj dvorani u Otočcu imao u utorak, 20. studenog o.g.

Proslava je završila zajedničkim druženjem uz zakusku u župnoj dvorani.

 

Zahvaljujemo našem Zboru mladih i Mješovitom zboru te Dječjem zboru što tijekom čitave godine, nedjeljom i blagdanom, liturgijska slavlja u našoj župi čine ljepšim!

I.B.

Brojač posjete:
217714
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016