ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
I. nedjelja Došašća

Otočac, 2. prosinca 2018. – I. nedjelja Došašća: Župni oglasi Započelo je vrijeme Došašća.

Danas je I. nedjelja Došašća i ujedno je Sv. Kornelije. Na Sv. Misu u 9 sati posebno pozivamo roditelje naših vjeroučenika I. i II. razreda. A poslije Mise neka ostanu na kratkom susretu. Danas navečer poslije večernje mise tj. u 19 sati na trgu Dražena Bobinca bit će kratka svečanost paljenja I. adventske svijeće. Pridružimo se! Nastavljamo s dosadašnjim naglašavanjem adventskog vremena kratkom svečanošću. To je na otvorenom tj. otvoreno za sve naše ljude. Svjetlo je tako općenito prihvaćeno kao simbol svima jasan. A svojom prisutnošću to najbolje i ističemo.

Ponedjeljak je Sv. Franjo Ksaverski, u utorak je Sv. Ivan Damašćanski i Sv. Barbara, u srijedu je sv. Krispina, u četvrtak je Sv. Nikola, biskup, u petak je Sv. Ambrozije i u subotu blagdan Bezgrešnog začeća BDM.

Ponedjeljak počinjemo s misama zornicama i to u 6,15 sati. U subotu, kad je blagdan Bezgrešnog začeća imat ćemo ovdje Misu Zornice, a u Poljicima će Sv. Misa biti u 11 sati. Crkva u Poljicima je posvećena upravo ovom blagdanu – istini vjere Bezgrešnog začeća BDM.

Taj dan poslije podne u 16 sati u našoj crkvi bit će susret Molitvenih zajednica s područja naše biskupije. Susret će početi u 16 sati u dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta u 16 s. gdje će biti program do 17,30. U 18 sati bit će Sv. Misa i Euharistijsko klanjanje u župnoj crkvi.Na Susretu će prisustvovati naš biskup mons. Zdenko Križić. On će za prisutne imati i sv. Misu.

Brojač posjete:
75835
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016