ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Mons.Tomislav Šporčić blagoslovio izlagače 12. božićnog sajma u Otočcu

Koliko god državni i ini meteorolozi plašili narod s nekakvim crvenim i drugim alarmima, nije to izlagačima na 12. božićnom sajmu u Otočcu bila prepreka da dođu. Šator je ispunjen do posljednjeg mjesta, a to je organizatoru, Turističkoj zajednici Grada Otočca, i glavnom pokrovitelju, Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori, bilo nadasve važno. Trud je uložen u organizaciju, u tome nastaju i neki troškovi i bila bi prava šteta da je snježno nevrijeme poremetilo održavanje sajma. Ta opasnost je, čini se, izbjegnuta, danas i sutra ne najavljuju neke velike padaline. Zimski ugođaj je tu, sniježak lagano prši, nije prehladno, šator se grije i nema razloga da se ne posjeti sajam.

Sajam je otvoren u 11 uri. Članice Klape Senjkinje otpjevale su hrvatsku himnu, a zatim je počeo program otvaranja. Prva je uzela besjedu direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Otočac Mladenka Orešković, zahvalivši svim izlagačima što su se odazvali ovom sajmu. Zahvalila je i posjetiteljima i dragim gostima, ističući da je ove godine napravljen iskorak i sajmovanje vraćeno na  gradski trg pod šatorom. Predsjednik Županijske komore Otočac Joso Brajković je naglasio tradicionalnost ovog sajma, započetog pred 12 godina, istakavši ciljeve koji su se kanili postići i postižu adventskim sajmovanjem, odnosno da je Otočac već davno stavljen na kartu hrvatskih mjesta koja su među prvima organizirala ovakvo što. Zamjenik gradonačelnika Nenad Janković je zahvalio svima na trudu da se sajam organizira, odnosno na ustrajnosti u organizaciji adventskog sajmovanja, istakavši turističke rezultate Otočca i Gacke u proteklom razdoblju te je otvorio sajam. A mons. Tomislav Šporčić je prigodnim besjedama i čitanjima iz Starog zavjeta blagoslovio izlagače, njihovih ruku djelo kao i sve nazočne na ovom sajmu.

Po otvaranju sajma Klapa Senjkinje izvele su niz božićnih pjesama, a zatim su se o veseloj atmosferi pobrinuo Tamburaški sastav Patritoti. Božićna čarolija u Gackoj je u tijeku.

M.K. / I.B. 

Brojač posjete:
30721
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016