ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi - duhovna obnova povodom Fabijanova

Otočac, 13. siječnja 2019. Blagdan Isusova krštenja: Župni oglasi S današnjim blagdanom završava Božićno vrijeme.

U ovom dijelu naglašavamo važan program koji imamo u našoj župi Presvetog Trojstva u Otočcu, ali i u čitavoj Gackoj dolini. Naime, danas osam dana je blagdan suzaštitnika naše župe, zaštitnika Gacke doline i Dan Grada Sv. Fabijan i Sebastijan koji se od 2004. Za tu prigodu već godinama imamo program duhovne obnove. U tom programu dalazi nam više svećenika, pozivamo gotove sve kategorije vjernika. Pozivamo također vjernike – župljnane prema mjestima (župama) iz kojih su došli u Otočac.

Tako sutra imamo vjernike i župnika iz Ličkog Lešća i Prozora, pozivamo i starije i nemoćne koji će se prije mise moći ispovijediti, a pod misom će moći primiti bolesničko pomazanje.

U utorak su pozvani iz župa Sinac, Ramljane i Čanak, te susret s vjeroučenicima I. II. raz. te njihovim roditeljima.

Srijeda - pozivamo vjernike Dabra i župa Brinjskog kraja. Predvodi župnik iz Generalaskog Stola. Četvrtak – petak i subota Sv. Mise i propovijedi imat će kancelar Krčke biskupije mons. Zvonimir Seršić.

U četvrak su vjernici Kompolja, Švice i Brloga. Pozvani su vjeroučenici III. i IV. razreda sa svojim roditeljima.

Petak vjernici iz Gornjeg i Donjeg Kosinja učenici V. i VI. razreda s roditeljima

U subotu bi trebali doći vjernici koji su u Otočac došli iz Kutereva i Krasna te vjeroučenici VII i VIII. razreda sa svojim roditeljijma, a također i sredoškolci i studeni. Svakog dana pjevala bi posebna pjevačka grupa bilo domaći ili gosti. Navedeni su u „Vrilu“.

O nedjelji i o danu Sv. Fabijana reći će se ponešto svakoga dana u ovom tjednu. Taj dan bit će tri Sv. Mise, i to u 9, 10,30 i 18,30. Prije glavne mise u 10,30 bit će procesija. Misu će predvoditi biskup mons. Zdenko Križić. Poslije Sv. Mise u GPOU – Otočac bit će Svečana sjednica Gradskog vijeća.

U četvrtak, 18. pa do 25. ov. traje molitvena osmina za jedinstvo kršćana. U ovoj duhovnoj obnovi imat ćemo posebnu priliku moliti za jedinstvo kršćana. Jučer smo završili redovni blagoslov kuća za župu Presvetog Trojstva u Otočcu. Sada još molimo da se jave oni koje smo možda mimoišli ili nisu bili kod kuće kad smo bili u njihovoj ulici ili naselju. Zahvaljujemo svima na srdačnom i vjerničkom primanju te sudjelovanju u molitvi i razgovoru i darovima koje ste poklonili za Crkvu i svećenika. Zahvaljuemo i našim ministrantima koji su nas pratili i pomagali. U novom „Glasu Koncila“ donijeta je vijest o našem ovogodišnjem Godišnjaku „Vrilo".

Brojač posjete:
75830
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016