ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svi smo pozvani na svetost

Kroz svetu misu koju je predvodio vlč. Ivica Tolla župnik u Generalskom stolu, duhovnik molitvenih zajednica naše biskupije,  trećeg dana duhovne pripreme za proslavu patrona župe Otočac, svetih Fabijana i Sebastijana, predvoditelj se osvrnuo na misna čitanja i prenio nam ove nadahnute poruke posebice naglasivši kako smo svi pozvani na svetost te pojasnio.

Današnje evanđelje povelo nas je u mjesto Kafarnaum u kojem je Isus učinio brojna čudesa. Autoritetom djeteta Božjeg i mi smo pozvani hoditi Kristovim primjerom ne obazirući se na mrmljanja ljudi. Zapitajmo se koga smo mi doveli oltaru, euharistiji, Bogu jer svi smo pozvani na svetost.  Duh Sveti nas potiče da evangeliziramo, da molimo za sebe i druge. Isus se moli, u razgovoru je s Ocem, tako je i nama činiti. Bez obzira na grijehe bitna je stalna blizina s Bogom jer nas ona vraća natrag u stanje pokajanja i oprosta grijeha do svetosti. Tako vršimo volju Božju. Naša vjera nas ozdravlja duhovno i tjelesno, ali samo ona žarka žeđ za živim Kristom. Dušu treba hraniti čitanjem Svetog pisma, živom riječi i Tijelom Kristovim. Mlaka vjera dovodi nas u situacije da razmišljamo što će reći drugi o nama i našoj vjeri. Ne obazirimo se na te misli. Prekrižiti se je tek početak molitve kojoj treba uslijedit otvaranje sveg sebe svom Stvoritelju. Obraćeni vjernik se mijenja i mijenja ljude oko sebe. Papa Franjo nazvao je, karizmatski pokret iz kojeg su nikle ili koji čine molitvene zajednice, žilom kucavicom crkve. Ozdraviti nam je potrebno od raznih grijeha, od svakoga grijeha posebice od stanja ravnodušnosti. Vjernik treba težiti da se spasi svaka duša kako njegova tako i one u njegovoj blizini koje nam je Bog stavio na brigu. Naši svećenici su naši dušobrižnici i stoga je potrebno moliti za nova svećenička i redovnička zvanja u našoj sredini, našoj Biskupiji. Jer tko će nam donositi Isusa nestane li svećenika? Osobni vapaj Bogu za sebe i svoje najbliže, naše obitelji, župu, biskupiju, svu djecu Božju, posebice za svećenike, časne i redovnike put je spasenja i mira. Budimo poput Isusa u Kafarnauma svojom vjerom i molitvom činimo čudesa.

Nakon svete mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom. Unatoč hladom vremenu vjernici su ostali zajedno na koljenima u molitvi sa vlč. Tollom i župnikom otočkim monsinjorom Šporčićem.

Duhovnu radost unosilo je prekrasno pjevanje mjesnog župnog dječjeg zbora „Anđeli“ i njihove voditeljice Gabrijele, dok je Klanjanje glazbeno obogatila časna Ljubomira na orguljama.

No ovom susretu uz članove molitvenih zajednica našeg dekanata bili su prisutni i vjernici iz župa Dabar i Brinjskog kraja.

 

Jasna Ilić

Foto: M.K.G. 

Brojač posjete:
30697
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016