ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Šesti dan Fabijanove

U subotu, 19. ov. u župnoj crkvi u Otočcu slavljen je šesti dan duhovne obnove u pripravi za blagdan Sv. Fabijana i Sebastijana, kao nastavak dosadašnjih pet dana što smo je imali od prošlog ponedjeljka. Danas su posebno bili pozvani vjernici koji su u Otočac došli iz Kutereva i Krasna. Osim njih danas su bili pozvani vjeroučenici VII. i VIII. razreda sa svojim roditeljima. Vjeroučenici VIII. razreda su gotovi svi, ali ne bi to mogli reći za VII. razrede. Pa i samih roditelja bio je veći broj onih od VIII. razreda nego li od VII. No svih skupa okupio se lijepi broj. Crkva je bila popunjena. Pjevanje su predvodili članovi Zbora VIS - Trinitas. Osim voditelja duhovne obnove mons. Zvonimira Seršića od svećenika su još bili don Anđelko Kaćunko, vlč. Andrija Kekić, vlč. Jure Ladišić i domaćin mons. T. Šporčić.

U homiliji je mons. Seršić govorio o pozivu kojeg je Isus usputio apostolima. Isus svoj poziv upućuje i danas svima nama.On nas ne zove samo da slušamo njegovu nauku - Riječ. On nas poziva da ga slijedimo. Jednostavno ići za Njim. Isus ne bira za svoje učenike neke bezgrešne jer takvih zapravo nema. I mi koji ga slijedio i idemo za Njim slabi smo i grešni. No, unatoč toga i preko nas takvih Isus čini velika djela.

Na kraju mise Župnik je zavalio propoviijedniku, svećenicima kao i svima koji su uzeli dijela u ovom slavlju te sve pozvao da sutra na Fabijanaovo dođu, ako to budu mogli na glavnu, svečanu Sv. Misu u 10,30 ili na onu u 9 ili 18 sati.

Brojač posjete:
223388
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016