ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava 40. godišnjice svećeništa vlč. Andrije Kekića

Proslava 40. godišnjice svećeništa vlč. Andrije Kekića

U ponedjeljak, 8. travnja 2019. u župnoj crkvi Sv. Ilije u Sincu bilo je kratko, skromno ali značajno slavlje. Radi se ovdje o proslavi 40. godišnjice svećeničkog ređenja župnika u Sincu, Ramljanima i Čanku vlč. Andrije Kekića. Sin Nikole i Jelene Kekić. Rođen je u župi Kaš, 2. travnja 1952. Roditelji su imali njih osmero djece. Četiri kćeri i četiri sina. Jedan mu je sestra redovnica kod sestara Majke Terezije. Sada djeluje u Švedskoj. Studirao je teologiju u Zagrebu. Zaređen je za svećenika u grkokatoličkoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu na Cvjetnicu, 8. travnja 1979. godine. Do sada je službovao u više župa:

u Karlovcu (na Dubovcu, u župama Žumberka gdje je u dva mandata bio i dekan Žumberačkog dekanata. U Sloveniji je vršio službu dušobrižnik za vjernike - hrvate. Kratko vrijeme u svojoj biskupiji bio je ravnatelj Caritasa te neko vrijeme također i službu ekonoma biskupije. U našu Gospićko-senjsku biskupiju prije šest godina te nepune četiri godine bio župnikom Sv. Jelene u Rakovici. Župu Sinac, Čanak i Ramljane preuzeo je u rujnu 2017. 

Proslava 40. godišnjice zajedno s Pokorničkim bogoslužjem i korizmenim ispovijedanjem

U ponedjeljak, 8. ov. bilo je pokorničko bogoslužje i korizmeno ispovijedanje u Ramljanaima i poslije toga u SIncu. Župnika Andrija zaželio je s okupljenim župljanima za koje je bila Sv. Misa nakon ispovijedanja obilježiti svoju 40. godišnjicu misništva. Sam je predvodio Sv. Misu a s njim su suslavli vlč. Jure Ladišić, dušobrižnih slabovidnih i mons. Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki. U homiliji je vlč. Andrija istaknuo važne datume svoga svećeničkog života i radost svećeničkog služenja u raznim župama i različitim službama. Na misi su pjevale pjevačice župnog zbora u Sincu, a čitanja i molitvu vjernika čitao je g. Domagoj Matasić. Od njegove rodbine na ovo slavlje stigla je sestra i brat sa suprugom.

Na kraju Sv. Mise u ime svećenika Otočkog dekanata čestitao je svečaru mons. T. Šporčić. On je istaknuo revnost i veliku zauzetost u pastoralnom djelovanju kako u njegovim župama tako i na razini dekanata. Koliko god svi svećenici imaju podjednake zadatke ali opet su i razlčite prilike i načini djelovanja. Vlč. Andrija sa svojim djelovanjem je zaista velika posebnost i njegovo djelovanje unosti bogastvo pastorala na ovim prostorima. On sa svojom jednostavnošću i širokom djelatnošću djeluje poticajno i primjerno. U potpunosti se uključio s puno pažnje i i razumijevanja kako sa svojim župljanima tako i sa svećenicima. Vjerujemo da će s dužim vremenom još više to doći do izražaja te će uz Božju pomoć i suradnju sa svima još puno toga učiniti. Molimo se Gospodinu da ga mu podari dobro zdravlje i ustrajnost u vršenju svećeničke i župničke službe što duže među nama. Zajedno s njime zahvaljujemo Gospodinu za njegovo svećeništvo i djlevanje u našoj biskupiji kao i u drugim službama gdje ga je Providnost vodila. Neka ga Gospodin poživi na mnogaja ljeta!!

Brojač posjete:
223511
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016