ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
IV. vazmena nedjelja - Međunarodni molitveni dan za Duhovna zvanja

Crkva redovito na IV. vazmenu nedjelju kad se čita evanđeoski tekst o Dobrom Pastiru slavi Dan molitve za duhovna (svećenička i redovnička) zvanja. Današnja milostinja daje za naša sjemeništa, gdje se formiraju budući svećenici.

Danas je i II. nedjelja u svibnju kad se posebno osvrćemo na Bl. Dj. Mariju, koju sv aki vjernik prihvaća kao svoju duhovnu majku. Ujedno osvrćemo svoju pažnju na svoje zemaljske majke – tako da danas slavimo i Majčin Dan.

Danas na Sv. Misu u 11 sati posebno smo pozvali roditelje naših ovogodišnjih krizmanika. Molimo očeve i majke naših vjeroučeniuka 8. razreda da prisustvuju sastanku. Ujedno ćemo im podijeliti formulare koje će ispuniti kao molbe biskupu da njihovom djetetu podijli ovaj sakrament. Pretpostavlja da znaju što traže i da to na svoj način žive. Sutra je Bl. Dj. Marija Fatimska, u utorak je Sv. Matija apostol, u srijedu su solinski mučenici, u četvrtak je Sv. Ivan Nepomuk. U Gospićkoj katedrali taj dan u 18 sati bit će Sv. Misa povodom godišnjice mučeničke smrti č.s. Žarke Ivazić, za koju je pokrenut postupak za proglašenje blaženom.

Druge nedjelje na Sv. Misu u 9 sati posebno pozivamo roditelje vjeroučenika III. razreda – koji su kandidati za Prvu pričest u našoj župi, 8. lipnja o. g. Tečaja o braku imamo koncem lipnja.

Brojač posjete:
201319
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016