ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XII. nedjelje kroz godinu u crkvi Presvetog Trosjtva u Otočcu
Od ove nedjelje, 23. lipnja o.g. pa nadalje u tijeku ljeta nedjeljne Sv. Mise redovito će biti u 8,30 i 10 sati. 
Tako je bio i danas. Imamo dojam da su svi koji su kaniili doći na Sv. Misu došli na vrijeme. To znači da su na vrijeme 
čuli za promjenu satnice Sv. Misa. Očito je  bilo na jednoj i drugoj Misi da su vjeroučenici, po običaju krivo shvatili,  kako  su praznici  nastupili i za Sv. Misu. Nadamo se da su to htjeli samo za danas malo više spavati jer je zahladilo pa je ugodinije spavanje nego li ovih prošlih dana. No, naši pjavači kako Dječjeg zbora "Anđeli" tako i članovi Župnog zbora "Sv. Cecilija" i članovi znora mladih VISa Trinitas bili su vrijedi i predvodili pjevanje na "svojim" misama.
 
Župnik je propovijedao na temelju nedjeljnog evanđelja po Sv. Luki u kojem govori nakon postavljenih pitanja apostolima: 
Što kažu ljudi tko je Sin čovječjii, Isus tvrdi kako "Treba da sin Čovječji bude predan, obružen, ubijen i treći dan da uskrsne" te nastavlja s pozivomn: "Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka me slijedi..." Odreći se sebe sigurno je najteže. Odricanje i nošenje križa jednako je teško: Tko se odriče sebe , znači predati se ddrugome. 
Nadalje Križ i ljubav idu zajedno. Bez križa nema ljubavi. Sv. Majka Tereza iz Calcutte govorila je: Prava ljubav boli. Križ je tako škola ljubavi. Kad pogledamo križ, sjetimo se velike ljubavi kojom nas Bog ljubio. 
 
Na prvoj Sv. Misi župnik je posebno čestitao ministrantima koji su na Biskupijskom suretu ministranata u Korenici, 17. ov. u nogometnoj utakmici u juniora izborili prvo mjesto. 
Od onih koji su igrali utakamicu jutros su bili na Sv. Misi: Antonio Šporčić, Emanuel Marković i David Mudrovčić. Župnik im je uz čestitku podjelio svakom čokoladu.
Prisutni su ih podržali  i čestitali složnim pljeskom. 
 
Na drugoj Sv. Misi u 10 sati bila je i svečanost krštenja za dvoje mališana: Marka, sina Davora Podnara i Josipe r. Cvitković, a kojem su kumovali Tomica i Ivona Cvitković i Mie,  kćerke Antonia Dasović i Ivone r. Eror, a kumovala je Mihaela Eror. Na svečanosti je sudjelovalo veći broj rodbine i prijatelja jedne i druge obitelji. 
 
Brojač posjete:
2521766
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016