ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XIV, nedjelje kroz godinu u župi Presvetog rojstva u Otočcu
Danas su kao i redovito nedjeljm služene tri Sv. Mise. Nastupilo je vruće ljeto. Mnogi su već na raznim odmorima, a drugi se pripremaju.
Djeca i mladi koriste praznike koji mnogi uzimaju i kao "praznikovanje" od Sv. Mise.  No, oni najvredniji kao i oni koji su prihvatili  obavezu pjevanja, a poneki i ministranti ipak se drže obećanja. 
Ovaj puta najposjećenija Misa bila je u 10 sati. Tome je pridonijela svečanost dvaju krštenja. Krstilo se prvo dijete Josip Jergović, sin Maria i Ivane r. Benčić, a kumovao je Dražen Benčić.  I Tena Dubravčić, kćerka Damira Dubravčić i Ivana r. Devčić. Kumovali su Ivan Pešun i Sandra Pešun. 
Jedninima i drugima prisustvovao je veći broj rodbine i prijatelja. Sv. Misa bila je zaista svečana. 
 
Pjevali su članovi zbora "Sv. Cecilija" pod vodstvom 
prof. Branke Bernardi.. Na   Sv.Misi u 9 sati bilo je nešto manje vjernika nego li inače. No, članovi Dječjeg zbora "Anđeli" zadržali su svoju brojčanost. 
Na orguljama pratila je je gđa Gabrijela Degoricija, a koordinirala je č.s. Ljubomira.  
Navečer su je redoviti, rekli bi mali ili stalni broj. Pjevali su članovi zbora mladih "Trinitas" a na orguljama je ovaj put pratio Kristijan Pajdaković. 
 
Župnik je na svim Sv.Misma homiliju govorio na temelju današenjeg evanđelja koje goviri o poslanju. Isus šalje sedamdeset i dvojicu po dva u svaki grad i mjesto kamo je kanio doći. On daje upute kako se trebaju ponašati ako naiđu na teškoće. Broj sedamdeset predstavlja zahtjev da navjestitelja treba biti mnogo. Jer žetva je velika a radnika malo. Sedamdeset nas upućuje na bezbrojno mnoštvo što ga predstavlja broj sedam,deset. Isus zove da se na poslanje ide žurno, bez bezpotrebnih zadržavanja i prelaženja iz kuće u kuću. 
Radi se tu o životu ili smrti. Ne opravdanja za odgađanje. Prevelika garderoba i prtljaga mogu samo smetati. U pitanju je Kraljevstvo Božje koje predstavlja najveću vrednotu. 
Njemu treba podati sve druge potrebe i vrednote. 
 
Brojač posjete:
2521759
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016